Cum să aplici corect fondul de ten? Iată care sunt greșelile care îți pot afecta look-ul!

Fondul de ten reprezintă un accesoriu de make-up indispesabil în viața oricărei femei. Fie că ne pregătim pentru serviciu, fie avem în plan un machiaj de noapte, aplicarea sa reprezintă o rutină de care nu ne putem lipsi. De aceea, pentru a evita greșelile care îți pot afecta look-ul, dar și sănătatea pielii trebuie să iei aminte la câteva lucruri simple!

fondul de tenAtunci când execuți un machiaj este posibil să faci câteva greșeli. Așa cum spuneam, fondul de ten afectează destul de mult modul în care arăți. Chiar dacă vei urmări pas cu pas executarea întocmai ca la carte a machiajului, se pot întâmpla mai multe greșeli. Fie nu reușești să identifici acea nuanță potrivită tenului tău, fie nu știi cum să uniformizezi zona pe care ai aplicat fondul de ten, fie apelezi la o cantitate prea mare de fond de ten, toate acestea sunt greșeli destul de grave, afectându-ți look-ul destul de mult.

Culoarea, modul de aplicare, dar și textura fondului de ten trebuiesc alese cu grijă pentru a nu avea de suferit. De aceea, atunci când te pregătești să execuți un machiaj nu face totul pe fugă, ci oferă-ți timp suficient pentru ca totul să iasă ca la carte. Mai înainte de toate va trebui să alegi cu grijă culoarea fondului de ten, așa încât odată aplicat să nu apară nicio diferență, mai ales în zona gâtului sau decolteului. Totul trebuie să arate cât mai aproape de natural, de aceea, evită să aplici o cantitate prea mare. În plus, modul în care ai de gând să aplici fondul de ten determină pe lângă calitatea machiajului și un aspect apreciat de toți cei din jurul tău.

Pentru a cunoște cum să aplici corect fondul de ten este bine să încerci să înveți din greșeli:

Alegerea unei culori nepotrivite!
Atunci când culoarea tenului tău este deschisă va trebui să alegi ceva deschis, iar atunci când ești brunetă încearcă ceva închis. În cazul în care vei alege fondul de ten deschis pentru un ten închis și invers, mai mult ca sigur nu îți va place deloc ceea ce va ieși.

Pentru ca alegerea să fie cât mai corectă, caută o sursă de lumină și aplică puțin fond de ten pe linia feței, de obicei la nivelul mandibulei. Atunci când nuanța obținută după aplicarea fondului de ten cu cea naturală par să se identifice și să nu existe așadar mai nicio diferență, atunci înseamnă că ai reușit să faci cea mai bună alegere.

2. Alegerea unei texturi nepotrivite!

Atunci când ai tenul gras nu alege niciodată fondul de ten pe bază de ulei întrucât nu este o combinație perfectă. De aceea, trebuie să ții cont ca atunci când ai un ten uscat să alegi un fond de ten ce îți poate oferi și hidratare, iar atunci cânt tenul este gras, evită fondul de ten pe bază de ulei și alege o textură mată.

3. Aplicarea unei cantități prea mari!

Aceasta este probabil cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea femeilor – aplică o cantitate mult prea mare de fond de ten. De aici apar și problemele, mai mult ca sigur aspectul pielii tale va avea de suferit, cei ce te privesc vor cunoaște că ai aplicat fond de ten prea mult. Pielea nu va mai avea aspectul de natural, din contră. Se ajunge la aplicarea unei cantități prea mari fie pentru că femeile își doresc să acopere anumite imperfecțiuni ale pielii, fie pur și simplu pentru că nu au răbdare. De aceea, atunci când aplici fond de ten, încearcă să aștepți până ce crema a intrat în piele și abia atunci poți să aplici un strat subțire. În cazul în care ai imperfecțiuni ale pielii, utilizează un corector.

4. Aplicarea machiajului fără a se uniformiza stratul de fond de ten aplicat!

Întinde bine fondul de ten întrucât diferența de culoare crează neplăceri. De aceea, mai înainte de a aplica machiajul, uniformizează fondul de ten atât în zona decolteului, pe gât și în zona maxilarului. Nu uita – ochii, nasul și obrajii nu sunt singurele pe care fondul de ten ar trebui să se aplice.

De aceea, pentru a arăta perfect, urmează sfaturile de mai sus, evită greșelile și abia mai apoi treci la machiaj.

Foto: www.berlin.de


Lasă un Comentariu...

*