Copilul tău vrea un cățel? Iată 5 lucruri la care trebuie să fii atentă!

Orice copil gândește măcar o dată când este mic la un prieten necuvântător. De aceea, mai mult ca sigur îți va cere să îi cumperi un cățel sau o pisică, de care să aibă grijă și care să îi fie alături și la bine și la rău. Cu toate acestea, un cățel înseamnă și multă responsabilitate pentru întreaga familie, așa că este bine să te gândești bine la tot ceea ce înseamnă acest lucru.

catelUn părinte își dorește să îi facă micuțului său pe plac și de aceea îi cumpără tot ceea ce poftește. Însă atunci când vine vorba de un cățel, lucrurile se complică puțin. Este drept că un animal prezintă multe avantaje ori de câte ori stă în preajma copilului tău, însă este nevoie de mai mult decât atât. Ori de câte ori are o problemă de sănătate trebuie să îi fie administrat tratamentul de specialitate, pe care îl poți regăsi aici, la fel cum este nevoie să petreci minim o oră în fiecare zi pentru ieșirile afară. Lucrurile sunt mai simple atunci când stai la casă, timpul economisit fiind mai mare, iar cățelul se va bucura de mult mai multă libertate.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când te gândești să îi faci copilului cadou un cățel:

  1. Un cățel trebuie bine îngrijit și ori de câte ori se îmbolnăvește are nevoie de consultul unui medic veterinar. De aceea, mai mult ca sigur trebuie să ai în vedere alegerea unei clinici veterinare, precum este aceasta, unde să poți trata cățelul în caz de nevoie, dar și atunci când trebuie deparazitat sau vaccinat.
  2. Un cățel are nevoie de dragoste – cățelul oferă dragoste necondiționat și cere din partea stăpânilor săi același lucru – dragoste și îngrijire. De aceea, ar fi bine ca atunci când îi cumperi copilului un cățel să te gândești dacă poți să îl privești ca pe cel mai nou membru al familiei, oferindu-i destul de multă dragoste și îngrijire. Are nevoie de timp, la fel cum are nevoie și copilul tău de acest lucru.
  3. Un cățel trebuie plimbat zilnic și are nevoie de hrană de cea mai bună calitate – pentru a fi sănătos cățelul trebuie să primească cea mai bună hrană, precum este cea prescrisă de medicul veterinar. De asemenea, ar fi bine să iei în calcul că are nevoie să fie plimbat în fiecare zi, dimineața și seara, iar acest lucru se aplică atunci când locuiești la bloc.
  4. Trebuie să accepți și stricăciunile – orice animal este poznaș, mai ales atunci când este mic. De aceea, atunci când iei această decizie este bine să ai în vedere că poate face și mici sau mari stricăciuni și să poți trece peste această etapă cu bine.
  5. Nu îi lua copilului un cățel agresiv – rasele de câini agresivi nu au ce căuta în preajma unui copil, putând fi periculoase pentru acesta. Chiar și atunci când cățelul este liniștit, ai în vedere o perioadă lentă de acomodare a celor doi și asigură-te că acest nou membru al familiei s-a obișnuit cu copilul tău.

Dacă vei accepta și îți vei asuma toate cele scrise mai sus, mai mult ca sigur ești pregătită să îi urezi „bun venit” noului membru al familiei tale.

 

 


Lasă un Comentariu...

*