Cel mic e pasionat de animăluțe? Iată cum îl poți face fericit

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mici au foarte multă nevoie de afecțiune și de protecție. Înconjurați de iubire se vor dezvolta armonios și vor dărui la rândul lor tandrețe și dragoste tuturor celor din jur. Iubite de copii sunt animalele. Fie că își aleg un pește, un cățel, o pasăre, o pisică sau chiar un cal, cei mici consideră animalul de companie un prieten de nădejde.

Cum poți face pentru a dezvolta relația celor mici cu animăluțele? Iată câteva idei.

1.   Optează pentru un animal de companie

Dacă spațiul vă permite, un animal de companie poate face parte din familia voastră. Verificați întâi dacă cei mici au vreo sensibilitate la părul de pisică sau la cel de câine, ori sunt alergici la păsări. Dacă totul este ok din punctul acesta de vedere, achiziția se poate realiza. Animalul ales va fi mai mult decât o mascotă. Va fi parte integrantă a familiei având numeroase drepturi.

Dacă animalul va avea o vârstă fragedă atunci când va deveni al vostru, îl veți iniția într-o serie de activități specifice rasei sale. De exemplu, pe cățeluși îi vei învăța să răspundă la unele comenzi, papagalii vor învăța să silabisească, iar o pisică va ști cum să prindă șoareci. 

O să aibă un loc al lui bine definit, o mâncare specială cât și o serie de obiecte indispensabile. Vor avea un recipient pentru apă, mai multe pentru hrană, o pernă, o colivie, jucării sau chiar o ladă de nisip. Cel mic va avea grijă de el învățând astfel să fie empatic și responsabil.

2.   Cumpără-i jucării cu animale

Încă de la primele luni de viață, copiii sunt atrași de sunetele animalelor. Sunt diverse jucării care printr-o simplă apăsare de buton redau sunete specifice: cântecul unui cocoș, lătratul unui cățel, ciripitul unei păsări, sunetul oii, al calului și multe altele.

Pe măsură ce cresc, îi atrag jucăriile care înfățișează animale. Iubite sunt figurinele, acestea fiind foarte aproape de corespondentul  din viața reală. Un bun exemplu sunt figurinele de animale Papo confecționate manual din materiale de bună calitate, astfel încât să nu existe pericol de accidente pentru cei mici. Preferate sunt modelele de figurine cu rase de cai, care sunt o copie fidelă a celor mai cunoscute și apreciate specii de cai. Cu aceste figurine cei mici creează scenarii variate de joacă, construind de fiecare dată adevărate povești.

3.   Călătorește pentru a cunoaște animale

Călătoriile sunt mereu pe placul întregii familiei. Momentele de recreere în afara zonei de confort le reliefează trăsături necunoscute de caracter. Pentru a cunoaște specii diferite de animale poți realiza excursii la zoo, la diferite acvarii, la ferme în safari sau chiar la herghelii.

Vor avea șansa de a vedea în realitate multe animale cunoscute din paginile de povești. Le vor vedea în mediul lor de viață și le pot admira de aproape. Dacă regulile permit, pot hrăni animalele sau se pot juca cu acestea. Caii îi pot călări, pot înota cu delfinii sau pot alerga împreună cu cățelușii. Animalele sunt foarte receptive, compania unora fiind recomandată pentru vindecarea diferitelor afecțiuni.

Terapia asistată de cai chiar face minuni. Mulţi copii cu autism, Sindrom Down sau depresie au făcut progrese uimitoare, urmând un program de echitație. Animalele pot fi prieteni de nădejde ai copiilor și îi pot însoți în cele mai importante momente ale evoluției lor. Sunt cazuri în care prietenia durează ani buni și legătura dintre copil și animal este foarte puternică. Cel mai important este faptul că cei mici vor învăța alături de micile viețuitoare să fie altruiști, lucru foarte important și în relațiile cu ceilalți oameni.

Animalele sunt ființe pline de energie care reușesc să le ofere celor mici momente de bucurie pură. Trebuie să încurajezi dezvoltarea unei astfel de legături, inserând în măsura posibilului, animalele în activitățile zilnice.

Sursa photo: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jcwmu

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *