Ce tipuri de corpuri de iluminat sunt necesare într-o locuință?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ne dorim ca locuințele noastre să fie primitoare, confortabile și să ne asigure o stare de bine atât nouă, cât și invitaților noștri. Dar atunci când vine vorba de amenajare, corpurile de iluminat sunt ultimele de pe listă, de parcă ar conta cel mai puțin. În realitate, corpurile de iluminat se află în strânsă legătură cu amenajarea pe care dorim să o obținem și cu atmosfera de care dorim să avem parte la orice oră din zi și din noapte. Prin urmare, ar trebui să acordăm mai multă importanță și atenție corpurilor de iluminat. În general, atunci când doriți să achiziționați corpuri de iluminat, este indicat să țineți cont de încăperea unde veți instala corpul de iluminat, ce sarcini și activități veți întreprinde acolo, ce cantitate de lumină preferați, dacă vă place lumina caldă sau lumina puternică și dacă acea încăpere beneficiază de lumină naturală. Faceți un pas înapoi și observați întregul spațiu pe care doriți să îl iluminați – fie că este vorba de camera de zi sau de toată locuința. Doar atunci când vă puteți înțelege spațiul, veți fi mai practic și mai inspirat în ceea ce privește alegerile pe care le faceți.

Ce-tipuri-de-corpuri-de-iluminat-sunt-necesare-într

După analizarea spațiului, iată care sunt pașii următori care vă conduc către o locuință perfect iluminată:

Stratificați corpurile de iluminat

Greșeala pe care o fac majoritatea oamenilor este aceea că se așeaptă ca un singur corp de iluminat să facă toată munca într-o cameră. Atunci când o singură lustră iluminează întreaga cameră de zi, este normal să simțiți că nu beneficiază de suficientă lumină sau că lumina este prea rigidă. Dar dacă veți instala mai multe corpuri de iluminat diferite, conectate la variatoare, obțineți mai multă versatilitate și acea încăpere poate găzdui diferite activități. De exemplu, în camera de zi puteți instala o lustră, aplice de perete, lămpi de podea și lămpi de masă, toate prevăzute cu câte un dimmer care vă permite să reglați intensitatea luminii. Lampadarele care emit lumină spre podea sunt excelente pentru serile de filme, în timp ce aplicele care emit lumina spre tavan sunt grozave pentru cinele în familie. Lămpile de masă vor îmbrăca toată masa în lumină, ceea ce este minunat dacă organizați seri de jocuri în familie. Este foarte plăcut să beneficiați de atât de multă flexibilitate. Explorați gama de corpuri de iluminat de pe shop.electrofal.ro și selectați acele dispozitive și accesorii care vă completează stilul de viață.

Nu subestimați lămpile de masă și de podea

Lămpile de masă și lampadarele de podea asigură iluminare ambientală, dar totodată vă asistă atunci când lucrați sau când citiți. În ceea ce privește decorul, acestea sunt foarte flexibile, deoarece nu necesită instalare permanentă. Pot fi mutate oriunde aveți nevoie de lumină și dispuneți de suficient spațiu pe masă sau pe podea. Atunci când alegeți o lampă de masă sau un lampadar de podea, luați în considerare dimensiunea camerei și legătura dintre lampă și mobilierul din jurul acesteia. Dacă aveți o cameră de zi cu o suprafață generoasă, veți avea nevoie de o lampă mai mare. Din punct de vedere stilistic, alegerile sunt aproape nesfârșite. Alegeți întotdeauna opțiuni de iluminat care sunt compatibile cu stilul și cu preferințele personale.

În magazinul shop.electrofal.ro veți găsi și o gamă cuprinzătoare de becuri, ceea ce este foarte important dacă vă doriți o locuință iluminată corespunzător, care să vă ofere acea stare de bine chiar de la intrarea în casă. În general, designerilor de interioare le place să folosească mai multe becuri cu putere redusă în ideea de a recrea lumina lumânărilor. Trucul acesta este grozav dacă doriți să creați o atmosferă relaxantă și primitoare. Recomandarea principală ar fi aceea de a achiziționa becuri de 130 de volți, deoarece acestea sunt de calitate comercială, durează mai mult și sunt de mai bună calitate. Dacă veți achiziționa LED sau fluorescent compact, optați pentru lumină caldă sau un interval Kelvin de 2700-3000.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com