Ce platouri sa alegem in 2020: de lemn sau de ardezie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vesela de servire a unui restaurant nu se restrange doar la farfurii si boluri. Platourile de servire sunt si ele o parte integranta a unui table set-up reusit. Insa printre atatea aspecte tehnice si estetice, cum alegem platourile potrivite?

Platourile din lemn pot fi realizate din mai multe tipuri de lemn, insa cele mai rezistente si cele mai recomandate pentru domeniul HoReCa sunt platourile din lemn de bambus sau acacia. Aceste tipuri de lemn nu crapa in apa si nu retin mirosul mancarurilor, iar din acest motiv sunt o investitie pe termen lung. Se recomanda, insa, ca platourile de lemn sa nu fie spalate in masina de spalat vase si sa fie curatate imediat dupa utilizare.

La Rosehome puteti gasi o varietate de platouri de lemn de bambus si acacia, de diferite dimensiuni si forme, potrivite pentru orice tip de servire.

Cand sa alegem platourile din lemn?

Din punct de vedere estetic, platourile din lemn aduc acel sentiment de caldura mesei. De cele mai multe ori, acest tip de platouri se foloseau in restaurantele rustice sau in cele de tip pub, insa in 2020 nu mai exista bariere din acest punct de vedere.

Lemnul a devenit un material usor de combinat in orice fel de design, chiar si in cel modern sau elegant, asadar platourile din lemn isi pot gasi locul in orice tip de table setting.

Din punct de vedere tehnic, platourile de lemn sunt ideale pentru a servi aperitive, branzeturi, charcuterie, pizza sau burger. Ele pot fi utilizate cu sau fara hartie cerata, in functie de alegerea fiecaruia.

Platourile din ardezie sunt confectionate din roca de ardezie, asa cum le spune si numele. Roca de ardezie este o piatra naturala, asadar este un material extrem de rezistent si durabil, un aspect extrem de important atunci cand vorbim de vesela pentru domeniul HoReCa.

O alta calitate a acestui tip de platouri este faptul ca se curata foarte usor si, spre deosebire de platourile de lemn, acestea se zgarie mult mai greu.

Cand sa alegem platouri de ardezie?

Platourile de ardezie sunt extrem de versatile si pot fi folosite pe terasele restaurantelor si chiar si in restaurante de fine dining. Culoarea inchisa si aspectul mat se poate integra in orice fel de stil.

La Rosehome exista o paleta larga de platouri de ardezie, de diferite forme si marimi, astfel incat sa poata fi utilizate in servirea oricarui tip de preparat.

Platourile de ardezie medii sunt perfecte pentru servirea steak-urilor sau a burgerilor, in timp ce platourile de ardezie de dimenisuni mici pot fi folosite in servirea deserturilor.

Si pentru ca lemnul si ardezia sunt doua materiale care fuzioneaza perfect, 2020 ne aduce platouri de lemn in combinatie cu ardezie, pentru un plus de design si utilitate. Acestea pot fi folosite pentru a servi un preparat complet, cu garnitura alaturi si sosuri.

Vesela HoReCa de la Rosehome este atent aleasa pentru a oferi clientilor sai produse de cea mai inalta calitate, care sa fie o investitie buna si pe termen lung.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *