Vrei o baie de lux? Iată 5 elemente definitorii pentru o baie extrem de confortabilă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru tine ce înseamnă luxul? Atunci când vorbim despre băi luxoase, mulți se gândesc la spații opulente, cu detalii extravagante, care îți atrag imediat privirea. Dar o baie de lux este, de fapt, cea care oferă un echilibru perfect între confort, eleganță și utilitate. Este acea încăpere armonioasă, echipată cu obiecte de calitate și tehnologii moderne, în care, pe lângă igiena zilnică, te poți bucura de momente de liniște și relaxare.

Amenajarea unei băi de lux poate fi la îndemâna oricărei persoane care pune accent pe calitate și design. Pentru a crea o atmosferă plăcută și primitoare, este nevoie, în primul rând, de un spațiu suficient de generos, care să permită libertate de mișcare. Însă, dacă ții cont de câteva elemente definitorii, orice baie, indiferent de mărimea ei, poate avea un aer luxos.

1. Baterii de baie moderne

Detaliile simple și elegante definesc o amenajare luxoasă. Bateriile de baie, fie că sunt de lavoar, de duș, de cadă sau de bideu, trebuie să îmbine designul cu linii simple și forme fine cu tehnologiile sofisticate de ultimă generație.

Pentru a fi sigur că rezultatul va fi unul unitar, pe măsura așteptărilor tale, alege baterii de baie din aceeași colecție sau modele cu aspect similar. 

2. Atmosferă luminoasă și aerisită

Lumina are un rol important în orice încăpere, inclusiv în baie. Dacă stai la casă și spațiul îți permite, montează o fereastră mare în baie, cu vedere spre grădină, pentru a schimba complet atmosfera din încăpere. Indiferent de mărimea lor, ferestrele asigură o binevenită doză de lumină naturală și o aerisire excelentă a spațiului.

Dacă stai într-un apartament și nu ai ferestre în baie, alege cu atenție iluminatul artificial, astfel încât să creezi un efect similar cu cel al luminii naturale și o ambianță plăcută pentru relaxare.

3. Materiale și texturi naturale

Într-o baie luxoasă se găsesc preponderent materiale naturale, plăcute la atingere, atât pe pereți sau podea, cât și în rândul accesoriilor. Piatra, marmura, granitul, inoxul sau metalul cromat sunt ideale într-o încăpere cu design modern, care își va păstra eleganța perioade îndelungate de timp.

De asemenea, prosoapele, carpeta sau draperiile trebuie să fie confecționate din texturi naturale, de cea mai înaltă calitate, care te îmbie să le atingi. Chiar dacă au nevoie de o întreținere specială, aceste accesorii sunt esențiale într-o baie de lux.

4. Tehnologii inovatoare

O baie de lux trebuie să îți ofere cele mai bune condiții pentru igienă și confort. În acest sens, există tehnologii inovatoare, care îți fac viața mai ușoară și care nu pot lipsi dintr-o baie modernă.

De exemplu, vasul de WC cu funcție de bideu integrată asigură un nivel de igienizare excelent, fiind dotat cu opțiuni de spălare multiplă, tehnologie de control de la distanță și filtre anti-miros. În plus, este perfect pentru băile mici, în care ai nevoie să economisești spațiu, nefiind nevoie de un bideu alăturat vasului de toaletă.

5. Cadă sau cabină de duș premium

Alegerea depinde de suprafața băii și de stilul de viață al locuitorilor. Astfel, dacă ai suficient spațiu în baie, optează pentru o cadă generoasă, realizată din materiale de calitate, dotată cu funcție de hidromasaj.

Căzile freestanding, cu design minimalist, sunt perfecte pentru băile elegante, putând fi transformate, cu ușurință, în punctul de atracție al încăperii. Pe de altă parte, și băile mici pot avea un aspect luxos, chiar dacă sunt echipate cu cabine de duș. Condiția este ca acestea să fie din sticlă securizată, tratată împotriva depunerilor de calcar, astfel încât să își păstreze aspectul inițial cât mai mult timp. Dacă îți dorești o baie somptuoasă, caută-ți cabina duș pe sensodays.ro.

Amenajarea unei băi de lux trebuie să țină cont atât de design, cât și de confort și funcționalitate. Dacă îmbini elementele prezentate anterior și pui accent pe calitate, nu pe cantitate, vei obține un rezultat elegant, practic și atrăgător, indiferent de suprafața băii tale.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/architectural-photography-of-toilet-1571462/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *