Siguranţa animalului de companie şi a celor din jur

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A avea un animal de companie, presupune o atenţie specială acordată siguranţei acestuia, dar şi a membrilor familiei, mai cu seamă atunci când în familie există şi copii. Siguranţa acoperă mai multe aspecte, pornind de la cele care vizează strict sănătatea animalului, şi implicit, cea a membrilor familiei, până la cele care au drept scop măsuri stricte de protecţie fizică.

Transportul animalului

Fie că este vorba de un căţel sau de o pisică, inevitabil există contextul în care animăluţul trebuie transportat, fie cu maşina, fie cu alt mijloc de transport. Căţeii sunt mult mai deschişi în faţa unei plimbări cu maşina, însă chiar şi aşa vor avea nevoie de o zgardă şi o lesă sa ham care se permită manevrarea şi ghidarea în siguranţă. Pentru un câine de dimensiuni mici, se recomandă achiziţionarea unei gentuţe de transport, tocmai pentru protecţia micuţului. Pentru un câine de talie mare, sunt indicate modificări în autoturism, care au rolul de a delimita clar spaţiul destinat animalului. Astfel se va proteja atât căţelul, cât şi alţi pasageri care pot fi expuşi în situaţia în care animalul s-ar putea speria de ceva şi ar avea un comportament nu tocmai liniştit. Tot pentru protecţia animalului şi a celor din jur, în cazul unui câine de talie  mare, se impune folosirea  unei botniţe.

Pisicuţele cu greu acceptă o plimbare în afara spaţiului lor de confort, astfel că un drum până la medicul veteriar se va face, obligatoriu, în geanta de transport. O pisică introdusă cu forţa într-o maşină, va deveni agresivă, devenind  un pericol, atât pentru ea, cât şi pentru persoanele aflate în apropiere. Gentuţa de transport trebuie să fie una destinată strict animalelor, asigurându-se astfel animalul, asupra căruia nu va mai  plana pericolul sufocării sau rănirii.

Deparazitarea şi igienizarea  animalului de companie

Animalul de companie poate fi o sursă de microbi pentru membrii familiei. Un animal nedeparazitat, neîngrijit şi neigienizat, prezintă riscul de a se infesta cu paraziţi, parte dintre aceştia declanşatori de afecţiuni. Însă pericolul se poate extinde şi la membrii familiei, în special la copii. Astfel, animalul de companie va fi deparazitat intern şi extern, conform schemei stabilite de către  medicul veterinar. Pe lângă aceasta, se va acorda o atenţie specială spălării animăluţelor şi dezinfectării lăbuţelor, în special pentru cele care merg la plimbare afară sau petrec timp în curte. Pastiluţele, pulberea, şampoanele şi spray-urile  deparazitare sunt de mare ajutor pentru îngrijirea şi igienizarea animalului de companie, iar pet shop online , vine în întâmpinarea nevoilor oricărui stăpân de animale.

Accesoriile pentru hrană

Hrana este foarte importantă pentru sănătatea animalelor. Felul acesteia, calitatea, dar şi cantitatea sunt esenţiale pentru ca animalul să trăiască sănătos şi în siguranţă. Însă pe lângă hrană, foarte importante sunt accesoriile destinate hrănirii animalului. Trebuie delimitat foarte bine spaţiul unde este hrănit, are nevoie de castronele speciale pentru apă, hrană uscată şi hrană umedă, care vor fi spălate şi igienizate după fiecare masă.

Necesităţile animalului

Dacă este vorba despre o pisică sau despre un câine de talie foarte mică, atunci va fi nevoie de o litieră unde să-şi facă nevoile. De asemenea, se vor achiziţiona nisip şi covoraşe igienice. Pentru sănătatea animalului şi a celor din casă, litiera va fi igienizată şi dezinfectată regulat. Toate aceste accesorii, pot fi procurate prin intermediul magazinului pet shop online.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *