Pungile biodegrabile – o alternativă ecologică eficientă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume, pungile de plastic au un impact deosebit de negativ asupra mediului. Multe pungi de plastic nu sunt reciclate și, ca atare, ajung în depozitele de deșeuri unde ocupă un spațiu prețios.

Mai trebuie să ne gândim și la faptul că pungile de plastic sunt foarte ușoare, așa că din containere ajung în mediul înconjurător, adică în mediul rural, în râuri, lacuri și în mare, unde provoacă moartea și rănirea a mii de animale și păsări în fiecare an. O soluție la această problemă este introducerea universală a pungilor biodegradabile.

Ce sunt pungile biodegradabile?

Pungile biodegradabile sunt create folosind materiale care permit descompunerea completă după o anumită perioadă de timp. Cele mai multe pungi biodegradabile încep să se descompună după numai trei luni, în timp ce altele pot avea nevoie de trei ani.

Pungile de plastic biodegradabile necesită două elemente-cheie pentru a se descompune, și anume oxigen și lumină. Prin urmare, pungile de plastic biodegradabile încep să se descompună după ce au fost expuse la lumină și aer.

Preocupări legate de pungile biodegradabile

Una dintre principalele preocupări cu privire la pungile biodegradabile este că, dacă nu sunt eliminate în mod corect, acțiunea de descompunere nu va avea loc. Unele pungi biodegradabile nu se vor descompune dacă nu sunt expuse la lumină sau oxigen, ceea ce înseamnă că ele nu se pot descompune în depozitele de deșeuri. Condițiile atmosferice pot, de asemenea, să influențeze modul în care o pungă se descompune.

Cu toate acestea, una dintre preocupările principale se referă mai degrabă la utilizarea pungii în sine. Singura modalitate sigură de a reduce numărul de pungi de plastic utilizate în fiecare an este de a recicla pungile de plastic sau de a folosi alternative reutilizabile. Mulți ecologiști susțin că pungile biodegradabile tratează pur și simplu simptomele unei boli și nu cauza.

Ambalajele biodegradabile și pungile de plastic biodegradabile oferă în mod evident beneficii reale în comparație cu alternativele care nu sunt biodegradabile. Există însă și alte alternative care ar putea fi luate în considerare.

Întâi de toate, reduceți cantitatea de pungi folosite. Fie reutilizați pungile de plastic vechi, fie investiți în pungi de cumpărături realizate din materiale textile. Cel mai recomandat este să reutilizați pungile de plastic – dacă trebuie să utilizați pungi de plastic, reutilizați-le în casă, fie pentru coșurile de gunoi, fie pentru a strânge deșeurile pe care animalele de companie le lasă în natură. Dacă utilizați pungi de plastic biodegradabile, citiți cu atenție instrucțiunile de eliminare pentru a vă asigura că acestea sunt eliminate sau reciclate în mod corect.

Reutilizarea pungilor biodegradabile sau eliminarea corectă a pungilor este la îndemâna tuturor oamenilor din întreaga lume. Fiecare pas mic pe care îl facem pentru o viață mai ecologică va avea beneficii foarte mari pentru această generație și pentru generațiile viitoare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *