Lenjerii cu 5 piese ieftine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pătuțurile sunt incomplete dacă nu au lenjerii frumoase, colorate, iar dacă vorbim de un bebeluș acestea neapărat trebuie să conțină mai mult decât un cearșaf de pat și o față de pernă, apărătorile sunt obligatorii. Lenjerii cu 5 piese ieftine găsești pretutindeni, însă sunt ele și de calitate?

lenjerii cu 5 piese ieftine (1)

Picture 1 of 7


Oricât de atrăgătoare ar fi lenjeriile de pat pentru copii sunt câteva repere de care trebuie să ții cont. Și pentru că nu trebuie să faci investiții majore, cu atât mai mult cu cât nu vorbim de o singură bucată, am conceput o listă mai jos de care ar trebui să ții cont atunci când mergi la cumpărături și intenționezi să cumperi lenjerii cu 5 piese ieftine.
Cum trebuie să fie o lenjerie de pat?

1. Înainte de a scoate banii din portofel și a primi bonul pentru lenjeria cu 5 piese, ieftină sau nu, verifică materialul. Cearșaful, apărătorile, fața de pernă trebuie să fie realizate din materiale de bună calitate. Dat fiind că vorbim de copilul nostru, de un nou născut a cărui piele este extrem de sensibilă, calitatea materialul este extrem de importantă. Pe piața de specialitate sunt numeroase variante de lenjerii, unele din materiale naturale, altele din țesături organice sau eco și o a treia variantă, prea puțin recomandată, din materiale sintetice. Având în vedere că nevoile micuțului sunt destul de exigente, mai ales în primele luni de viață și trebuie să fii atentă la numeroase aspecte, nu doar la lenjeria de pat, una dintre cele mai potrivite, raport calitate-preț, este lenjeria de bumbac. Bumbacul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru realizarea lenjeriilor de pat, pentru că este delicat cu pielea bebelușului și este extrem de potrivit chiar și atunci când copilul tău prezintă anumite alergii. El permite pielii să respire și atât în sezonul cald, cât și în cel răcoros, el contribuie la menținerea unei temperaturi optime. Oricum, verifică eticheta pentru a afla originea materialului. Dacă mizezi pe textilele eco, pentru că sunt rezistente în timp și de asemenea, sunt delicate cu pielea bebelușului, atunci pregătește-te să plătești mai mult la casă.

Tot la capitolul material, trebuie să ai grijă și când vine vorba de imprimeul de pe lenjerii. Oricât de atrăgătoare ar fi, interesează-te asupra tipului de vopsele utilizate, cum se comportă la spălat și care este temperatura recomandată pentru spălare, pentru a preveni decolorarea lor. Vopseaua folosită trebuie neapărat să fie una nontoxică, pentru a preveni iritația sau dermatită, ori alte boli de piele pe care bebelușul le-ar putea dezvolta în contact cu o lenjerie pentru care s-a folosit o vopsea ce are în compoziție compuși chimici.

2. Cu toate că ai fi tentată să cumperi orice model, și dimensiune are un cuvânt greu de spus atunci când trebuie să alegi. Astfel, dintre toate lenjeriile cu 5 piese ieftine, alege-o pe cea adecvată, care se potrivește pătuțului celui mic. O lenjerie mult prea mare ar putea să-ți cauzeze neplăceri, dacă nu este așezată bine. Ba, mai mult, ea ar putea fi motivul unor evenimente extrem de nefericite. Dat fiind că cei mici nu dorm într-o singură poziție, se foiesc de pe o parte pe alta, se mută dintr-un capăt în altul al pătuțului, aceștia, în tranzitul lor, s-ar putea sufoca, dacă lenjeria nu este întinsă perfect pe saltea și permite înfășurarea în ea.

3. Apărătorile pătuțului sunt alte elemente de care trebuie să ții cont. De ce sunt importante? În primul rând pentru că luându-le la pachet cu lenjeria chiar poți spune ca este mult mai rentabil, însă pe lângă faptul ca vei avea o lenjerie cu 5 piese ieftine, adevăratul motiv pentru care sunt recomandate este protecția bebelușului. Aplicând apărătorile pe marginile pătuțului vei preveni accidentările celui mic, impactul cu marginile sau gratiile din lemn fiind amortizat de aceste apărători. Pentru ca apărătorile să ofere protecția maximă ele trebuie să fie umplute cu vatelină său burete, ambele antialergice.

4. Perna este opțională, până la aproximativ doi ani bebelușul nu trebuie să doarmă pe pernă, el trebuie să se odihnească pe o suprafață cât mai dreaptă. Puteți opta în cazuri excepționale pentru o pernuță umplută de asemenea cu vatelină moale, nontoxică.

Acestea fiind spuse îți mai facem o recomandare, intră pe nichiduta.ro pentru a alege una dintre numeroasele modele de lenjerii cu 5 piese ieftine.

Nouă ne-a plăcut Lenjeria de pătuț cu 5 piese Crazy Sheeps

Conține:

* periniță „slim”, întrucât bebelușii nu au voie să doarmă pe pernițe înalte. Aceasta este de o grosime ideală.

* O plapumă cu suprafață din bumbac 100%, cu o umplutura ușoară, moale și termoizolantă.

* Un cearceaf cu elastic – acestea sunt foarte apreciate de către toți părinții, pentru că asigură o așezare perfectă și rămâne fixat la mișcarea bebelușului și facilitează aerisirea.

* Include, în plus, două apărători laterale pentru a proteja interiorul pătuțului în întregime, jur-împrejur pe ambele laterale, la cap și la picioare. Aceste piese sunt foarte importante pentru siguranța bebelușului, protejându-l de lovituri sau accidente în timpul somnului. În același timp, ferește copilul de curenții de aer din încăpere în timpul somnului.
Setul conține 5 piese:

  • 1 buc. plapumă (aprox.) 105×74 cm
  • 1 buc. pernă 39×29 cm
  • 1 buc. cearșaf cu elastic 120x60x12 cm
  • 2 buc. apărătoare laterale 180×30 cm
  • Alege produsele confecționate din material bumbac 100% cu certificat OEKO – TEX Standard 100.
    Mod de întreținere:
  • Lenjeriile se pot spală la 40 grade, se calcă cu fierul de călcat la temperatura medie.
  • Nu folosiți înălbitor numai la materialele de culoare albă.
  • Fabricat în EU.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *