Idei moderne pentru amenajarea unui dormitor de adolescent

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Rolul unui dormitor de adolescent depășește funcția  de recuperare a energiei prin somn. Pentru o tânără fată sau un tânăr băiat, dormitorul reprezintă un sanctuar, un loc în care se refugiază și scapă de regulile ce le sunt impuse de alții.

Amenajarea acestei camere poate fi un proiect comun. Implică-ți copilul în alegerile sau execuția amenajării dormitorului său, iar acesta se va simți și mai confortabil în camera sa, datorită notei personale. Pentru a decora în stil modern camera unui adolescent, te poți inspira din ideile de mai jos.

Maturizează rozul

În dormitorul unei tinere domnișoare, rozul va fi întotdeauna binevenit. Însă nu vorbim de rozul fosforescent, ci de nuanțele pastelate, nesaturate, care adaugă note feminine decorului.

Caută lenjerii de pat cu modele romantice sau îmbracă un taburet într-un material plăcut la atingere, de un roz prăfuit. Poți folosi și violetul în decorarea dormitorului unei adolescente, în alegerile de mobila și în culoarea pereților. Pentru a completa o paletă cromatică armonioasă, combină aceste nuanțe cu alb și gri, pentru dressing și rafturile de pe pereți.

Accentuează rama patului

Accentele de culoare din designul interior nu trebuie să se limiteze la obiecte de decor. Un dormitor modern de adolescent poate include un pat cu ramă impunătoare, într-o culoare energică precum roșul, verdele sau galbenul.

Poți alege între o mulțime de paturi de dormitor cu rame masive, ce exprimă pofta de viață și energia adolescentului tău. Stabiliți un buget clar și oferă-i posibilitatea să își aleagă modelul care îi place cel mai mult, iar somnul îi va fi cu atât mai dulce.

Amenajează camera în scop multifuncțional

Camera unui adolescent este mai mult decât un spațiu de dormit. Este locul în care începe să-și exploreze independența și să-și exprime personalitatea. Pentru a putea face toate activitățile zilnice, precum rezolvarea temelor, relaxarea cu un hobby sau petrecutul timpului cu prietenii, dormitorul său trebuie să fie amenajat în scopuri variate.

Amenajează-i un colț cu o masă și scaune sau taburete, în jurul căreia se poate așeza cu prietenii să joace un joc de societate. Biroul său este o zonă distinctă, unde își poate aranja toate obiectele folosite la studiu. Nu uita de scaunul ergonomic, care îi susține spatele în mod corect.

Include un accesoriu inedit, specific vârstei

La polul opus față de dormitorul unui adult, care caută să amenajeze un spațiu calm și primitor, ce susține o stare de relaxare continuă, un adolescent își dorește ca spațiul din jurul său să fie la fel de plin de energie și creativitate ca el.

Includerea unui element inedit în camera sa îi va stimula imaginația, iar personalitatea sa se va exprima din ce în ce mai liber. Iată ce poți adăuga în dormitorul unui copil de 14-16 ani, personalizându-l în funcție de firea sa:

  • Un leagăn suspendabil;
  • Un pat tip baldachin pentru fete, cu metri de tul ce pornesc dintr-un punct din tavan și acoperă patul;
  • Un acvariu montat pe perete pentru băieți;
  • Un pat cu design inedit;
  • O tablă de scris agățată pe unul din pereți, pe care își poate nota diverse lucruri.

Dormitorul unui adolescent este camera din casă în care se simte cel mai… acasă. De aceea trebuie să acorzi o atenție sporită decorului din această cameră, pentru ca el să se poată dezvolta mai departe într-un spațiu plin de viață, amenajat în concordanță cu personalitatea sa.

Sursa poza: Vivre

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *