DIY – 7 lucruri pe care le poți face din cutiile de cereale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A învăța copilul să recicleze este un demers destul de important, stârnindu-i creativitatea și dezvoltându-i imaginația pe termen lung. Astfel, până și cele mai simple obiecte care de cele mai multe ori ajung să fie aruncate, fiind considerate fără utilizare, pot deveni utile pentru casă. În acest mod, cutiile de lapte praf ori de cereale pe care le consumă copilul în fiecare zi pot stimula gândirea creativă a copilului și adulților, fiind transformate fie în spații de depozitare utile pentru membrii familiei, fie în jucării pentru copii ori pungi de cadouri. Indiferent de situație încearcă să le transformi în diferite obiecte care îi pot stârni imaginația, putând deveni folositoare pentru toți membrii familiei.

DIY - cutiile de cereale (1).jpg

Cutii de depozitare acte

Așează cutiile de cereale una peste cealaltă, decupează-le una dintre laturile înguste și învelește-le într-un material sau hârtie decorativă. Astfel, aici pot fi așezate diferite acte sau obiecte de uz casnic care nu își mai găsesc locul în altă parte. În același timp, poți așeza caiete, cărți, hârtii ori cărți de colorat de-ale copilului.

Rame foto personalizate

Decupează în formă dreptunghiulară cutia de cereale. Lipește-i acesteia un picioruș de susținere, așează în interior poza cu copilul tău și lasă-l pe cel mic să creeze o ramă personalizată, pictând conturul exterior al ramei în care este așezată amintirea.

Pungi de cadouri cartonate

Atunci când te afli în criză de timp sau nu ai de unde anume să cumperi o pungă de cadouri poți folosi cutiile de cadouri servind acestui scop. Decupează una dintre margini, dar și mânerele pungii, îmbrăcă-le în hârtie colorată, personalizează-le potrivit gustului tău sau al copilului și introdu în interior cadoul dorit spre a fi dăruit persoanei dragi. Este plăcut să îi urezi „La mulți ani!” folosindu-te de produse hand made.

Caiet cu amintiri

Decupează cutiile de cereale, în așa fel încât să se poată desface în două. Îmbrăcă-le în hârtie decorativă sau colorează-le după bunul tău plac ori pune-i în valoare încă odată imaginația copilului și lasă-l pe el să le picteze. În interiorul său lipește un top de coli în care să poți completa un anumit jurnal zilnic, bogat în amintiri frumoase.

Coșuri de depozitare

Tăindu-le una dintre laturi, cutiile de cereale pot servi pentru depozitarea diferitelor obiecte casnice, mărunte în așa fel încât acestea să nu se piardă. Ața și acul, bateriile, agrafele de păr, pixurile și culorile își pot găsi locul într-un astfel de spațiu frumos creat.

Masca de față

Decupează forma ochilor, nasului și gurii, accesorizează cartonul provenit din cutiile de cereale și poți crea masca mult dorită, ce va putea fi purtată mai ales cu ocazia Halloween-ului. În cazul în care copilul iubește să picteze îl poți lăsa să își pună în valoare imaginația și să contureze câteva elemente din personajele animate preferate.

Felicitări personalizate

Lasă deoparte tehnologia și întoarce-te măcar pentru puțin timp în trecut, arătându-i și copilului tău cât era de frumos să compui versuri sau să scrii un gând bun celor mai dragi prieteni. Decupează cutia de cereale într-o formă dreptunghiulară, îmbrac-o pe exterior în hârtie simplă sau colorată, lasă-l să o picteze, iar în interior scrie un mesaj prietenilor aflați la depărtare față de tine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *