Curățenie în bucătărie – iată 5 trucuri pe care să le ai în vedere atunci când cureți frigiderul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ții la sănătatea membrilor familiei tale, mai mult ca sigur îți dorești ca aceștia să fie feriți de îmbolnăviri. Ar fi bine să acorzi multă atenție curățeniei, mai ales dacă ai copii mici, la ei riscurile de îmbolnăvire fiind mult mai mari.

Și cum bucătăria trebuie să se mențină impecabil, ar trebui ca săptămânal să faci ordine și mai ales să pornești de la frigider, aruncând alimentele expirate și curățind bine rafturile și sertarele acestuia. În frigider se adăpostesc toate alimentele, fiind un electrocasnic extrem de folosit. De aceea, trebuie ca întotdeauna să strălucească de curățenie. Dacă frigiderul trebuie șters mai des, nu același lucru se întâmplă cu congelatorul. Aici nu sunt vărsate prea multe alimente și nici nu este pericol ca ele să se strice. De aceea, gheața din frigider se va topi odată ce acesta va fi deconectat de la priză și mai apoi se va șterge cu o cârpă moale.

Iată mai jos 5 trucuri pe care să le ai în vedere atunci când cureți frigiderul:

1. Curăță atent fiecare tavă

Iată un prim aspect pe care să îl ai în vedere atunci când speli frigiderul. Vei observa și aici cum sa cureti frigiderul, fiecare tavă a acestuia fiind foarte importantă. Vei folosi un burete cu apă călduță sau o perie, reușind astfel să menții impecabile aceste spații. Pentru înlăturarea urmelor de murdărie persistente, ai putea folosi un amestec de apă și amoniac.

2. Nu uita de pereții frigiderului

Un frigider, precum este acesta, se curăță de obicei destul de ușor pentru ca nu dispune de spații foarte mici. Ca atare, vei avea nevoie de o lavetă înmuiată în apă călduță cu care vei șterge murdăria de pe pereți, întotdeauna de sus în jos.

3. Garnitura ușii – un alt aspect important

Deși unii sunt tentați să curețe doar ceea ce este la vedere, în realitate lucrurile stau puțin diferit. Este bine să se curețe foarte atent și garnitura care va închide etanș ușa frigiderului, și aici ascunzându-se anumite urme de murdărie.

4. Curăță canalul de scurgere al frigiderului

Acesta este situat pe peretele din spate al frigiderului, la vedere. Ar fi bine să acorzi multă atenție acestui aspect, întrucât înfundarea acestuia ar putea conduce la băltirea apei în frigider. După ce ai îndepărtat orice urmă de murdărie a canalului de scurgere, ar trebui să adaugi puțin bicarbonat de sodiu pe canal, după care cu ajutorul unei seringi să torni 200 ml apă caldă pentru limpezire.

5. Ștergerea frigiderului

Aceasta se va face cu multă grijă, cu ajutorul unui prosop uscat care nu lasă scame. Se vor șterge cu multă grijă toate spațiile frigiderului și mai apoi poți trece la montarea tuturor tăvilor sau sertarelor acestuia.

Curățirea frigiderului se va face periodic întrucât vei putea preveni astfel probleme de sănătate grave, precum toxiinfecția alimentară. De asemenea, alimentele stricate mucegăiesc și ca atare, pericolul răspândirii sporilor de mucegai în interior este foarte mare și periculos. Cu cât vei avea grijă ca alimentele stricate să fie aruncate imediat, cu atât riscul de a dezvolta astfel de probleme este mai mic.

Păstrarea ordinii în frigider înseamnă printre altele și eficiența alimentelor. Vei păstra totul bine așezat și atunci când vei merge la cumpărături nu vei mai cheltui banii pe lucruri pe care deja le ai. Economia mâncării va fi mult mai mare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *