6 idei pentru ca perioada de maternitate să fie plină de creativitate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când avem copii, una dintre cele mai dificile provocări este timpul, sau mai degrabă lipsa de timp. Este foarte ușor ca multe lucruri, inclusiv creativitatea, să fie lăsate deoparte pentru ani în șir. Totuși, specialiștii sunt de părere că „a avea mai puțin timp la dispoziție” în calitate de părinte poate deveni o altă scuză care împiedică părinții să creeze.

Totuși, o viață creatoare este plină de pasiune, autoexprimare, intuiție, observație, descoperiri și realizări de noi conexiuni cu alte persoane și cu lumea din jurul nostru. De asemenea, ori de câte ori vă hrăniți propriile nevoi, deveniți părinți și mai buni. Când suntem creativi în mod regulat, suntem mai fericiți, mai centrați, mai capabili să facem față tensiunilor inevitabile ale vieții. Când ne urmăm impulsul creativ, modelăm și ceva foarte important pentru copiii noștri, și anume facem ceea ce ne place, iar pentru copii este esențial să ne vadă că ne petrecem viața făcând ceea ce ne place.

Iată, în rândurile de mai jos, câteva idei care vă pot ajuta să trăiți o viață mai creativă atunci când aveți copii.

  1. Faceți ceea ce iubiți. Mulți oameni cred că trebuie să își schimbe stilul de viață pentru a fi creativi, dar așa cum veți vedea și aici, asta nu este deloc adevărat. Puteți pur și simplu să găsiți ceva ce vă place și să începeți să faceți. Putem fi creativi în orice moment, nu doar atunci când scriem, când pictăm sau dansăm. La urma urmei, a fi creativ este sinonim cu a fi îndrăgostit de viață.
  2. Găsiți oameni care împărtășesc idei similare. În prezent, puteți găsi comunități de susținere atât în persoană, cât și online. Aici puteți găsi o comunitate vibrantă de oameni care își pun ideile creative în aplicare. Astfel de persoane vă pot ajuta să vă vedeți propria creativitate cu alți ochi și vă pot încuraja să gestionați diferitele provocări cu care vă confruntați în fiecare zi.
  3. Faceți pași mici. În primii ani de viață ai copiilor, este posibil să aveți doar câteva momente pentru voi. Tot acum, ideile creatoare, limbajul stimulator și orice ține de creativitate poate părea foarte limitat. Din acest motiv, este important să fructificați fiecare moment pe care îl aveți la dispoziție. Puteți scrie câteva rânduri când copilul doarme în cărucior sau puteți desena ceea ce vedeți în jurul vostru atunci când sunteți în vacanță. Astfel de mici gesturi creative vă pot calma anxietatea și grijile.
  4. Luați în considerare înscrierea la un curs. Dacă sunteți interesați de un anumit domeniu, vă puteți înscrie la un curs. Nu doar că veți afla și veți învăța o multitudine de lucruri noi, dar un astfel de curs vă va ajuta să vă schimbați imaginea de sine, să vă vedeți diferiți ca indivizi și să simțiți că aparțineți unei comunități creative.
  5. Fiți creativi cu copiii voștri. Faceți ceea ce vă place atunci când petreceți timp alături de întreaga familie. Gătitul, tricotatul, grădinăritul și vizitarea muzeelor sunt toate acte creative importante. Așa că, atunci când copiii se joacă în curte, puteți grădinări. Când mergeți la o prăjitură, puteți schița un desen. Când sunteți în vacanță, puteți vizita un muzeu. Astfel de activități transmit copiilor importanța de a avea grijă de ei înșiși și de a-și hrăni creativitatea.
  6. Optați pentru un stil de viață echilibrat pentru corp, minte și suflet. Un astfel de stil de viață poate include consumul de alimente care stimulează energia, poate include și exerciții fizice, o oră în plus de somn și implicarea în alte practici sănătoase, cum ar fi meditația. Dacă veți avea grijă de bunăstarea emoțională, vă veți crește nivelul de energie și creativitatea.

În cele din urmă, încercați să vă concentrați pe soluții. Când vine vorba de creativitate, este ușor să rămânem blocați în expresii limitante de tipul „dacă aș fi avut mai mult timp”, „dacă cel mic era la școală”, „dacă m-aș putea trezi mai devreme” și așa mai departe. Întotdeauna vom fi în stare să găsim motive pentru care nu putem crea. Prin urmare, încercați să vă concentrați mai puțin pe ceea ce nu puteți face și mai mult pe ceea ce puteți. Viața este adesea grea și va fi și mai grea dacă ne vom concentra asupra faptului că viața este grea. Ca atare, să nu mai spunem că nu putem sau că nu va merge, ci să începem să ne gândim cum să facem ceea ce spunem că ne dorim atât de mult să facem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com