5 trucuri pe care să le ai în vedere pentru amenajarea garsonierei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși tot mai mulți se gândesc la un spațiu mai mare pentru locuit, mai ales atunci când pe lume este așteptat și un copil, există situații în care părinții trebuie să împartă o singură cameră cu cel mic. De aceea, pentru a beneficia de mai mult spațiu este nevoie de o bună organizare, un mobilier multifuncțional, dar și de multă imaginație pentru ca garsoniera să devină un spațiu primitor, relaxant și suficient de mare pentru întreaga familie.

garsonieraOptează pentru culori deschise, mobilier de calitate și pune în aplicare cât mai mult stilul minimalist.

Iată 5 trucuri eficiente pe care să le ai în vedere la amenajarea garsonierei:

1. Alege electrocasnice incorporabile! Fie că foloseşti o maşină de spălat rufe, precum este aceasta, fie un cuptor, plită sau frigider, ar fi de preferat să le integrezi în piesele de mobilier. Și acest lucru pentru că vei face economie de foarte mult spațiu. De asemenea, electrocasnicele incorporabile oferă spațiului un aspect mult mai frumos, se potrivesc perfect cu mobilierul și astfel vei reuși să ai garsoniera mult visată.

2. Alege ușile glisante! Acesta este un argument în plus pentru a face economie de spațiu. Ușile glisante se deschid pe șine și astfel orice colț de perete din dreptul ușilor este economisit și poate fi folosit așa cum se cuvine, pentru adăpostirea unor lucruri la fel de importante.

3. Ai în vedere mici detalii ce pot da senzația de tot mai mult spațiu – acest lucru este foarte eficient pentru un spațiu mic. Poți să te folosești de capacitatea oglinzilor de a da senzația unui spațiu mai mare, la fel cum ar fi indicat să ai în vedere alegerea unor culori deschise ale mobilierului și pereților. În acest mod, vei crea senzația unui spațiu mai mare. Și lumina poate să își pună amprenta asupra locuinței tale. De aceea, ar fi bine să te folosești cât se poate de lumina naturală și să alegi pentru timpul nopții lămpi de decor, becuri calde, cu LED, lumină puternică, dar plăcută.

4. Alege mobilierul cu grijă! De obicei o casă încărcată cu prea multă mobilă nu dă o senzație prea plăcută. Ar fi indicat să alegi mobilier modular, de exemplu, o canapea care să se poată strânge ușor, patul incorporat în perete sau un mobilier pe care să îl folosești și cu alte scopuri, ce se poate transforma foarte ușor dintr-o piesă de mobilier în alta. Mobilierul transparent este o altă soluție. Nu încărca pereții garsonierei tale cu mobilier prea impunător, acesta fiind folosit și adecvat doar pentru spațiile mai mari. Și nu uita – un lucru foarte important este alegerea patului. Acesta este cel mai important corp al mobilierului garsonierei, așa că ar fi bine ca încă de la început să alegi locul în care îl vei amplasa. Odată ce te-ai hotărât asupra locului, poți achiziționa produsul, fiind atent asupra dimensiunilor acestora.

5. Ai grijă la depozitare – mai ales dacă urmează să vină pe lume un bebeluș este bine să ai în vedere partea de organizare/depozitare. Și acest lucru pentru că micuțul vine la pachet cu un număr uriaș de jucării. De aceea, este bine să te folosești de cutii, precum și de piese de mobilier în care poți adăposti anumite lucruri ce nu trebuiesc lăsate la întâmplare, creând senzația de dezordine în locuință.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *