Diferența dintre cafeaua solubilă și cea naturală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știm cât de mult iubești cafeaua și cât s-ar putea să te macine întrebarea Ce e mai sănătos să beau, ness sau cafea? Să te macine, te-ai prins? Suntem aici să te ajutăm să afli răspunsul la această curiozitate, pentru a ști exact de unde poți lua cea mai rapidă sursă de energie. Am adunat toate informațiile referitoare la diferențele dintre cafeaua solubilă și cea naturală, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Ce este nessul sau cafeaua solubilă?

Denumirea de ness este, de fapt, o moștenire primită de la părinții noștri, pentru că termenul corect pentru a descrie cafeaua instant este de cafea solubilă. Așa cum îi spune și numele, marele avantaj al acestui tip de cafea este că poate fi numai bună de băut în câteva secunde, din momentul în care o opărești cu apă fierbinte și puțin lapte și amesteci energic cu o linguriță. Deși multe persoane pot considera acest tip de cafea ca fiind nociv pentru organism, acesta nu este decât un mit fals. Deși gustul de ness diferă de cel clasic de cafea, varianta instant a băuturii tale preferate nu conține E-uri și nici nu presupune vreun truc industrial care s-o transforme într-un produs nociv.

Cum se face nessul?

Rețeta unui ness perfect ține strict de gusturile tale. Noi putem doar să îți spunem că cea mai scurtă cale de la o stare apatică la energie debordantă stă într-o ceașcă în care ai pus cel mult două lingurițe de ness și ai turnat puțină apă fierbinte sau rece. Mai poți adăuga lapte condensat sau frișcă, pentru ca răsfățul papilelor tale să fie complet.

Poți bea nessul până la ultima picătură, pentru că acesta nu lasă urme de zaț, fiind complet solubil.

Din ce tip de cafea este făcut nessul?

Gustul final al nessului este diferit de cel al unei cafele clasice pentru că aceasta din urmă este cel mai des preparată din cafea Arabica, un soi diferit de Robusta, din care se obține nessul. Acest tip de cafea provine din Africa și are o aromă mai pregnantă decât cea a cafelei obișnuite.

Cafeaua măcinată este mai tare decât nessul?

Și dacă tot am ajuns la capitolul „aromă”, chiar dacă cea a nessului este una mai puternică decât cea a cafelei clasice, asta nu înseamnă că va conține mai multă cofeină. Din contra, nessul este opțiunea perfectă pentru tine dacă ai tensiunea mărită, pentru că o cafea solubilă are, pentru o porție de 150 de mililitri de produs final, doar 50 de miligrame de cofeină, în timp ce o cană de 150 de mililitri de cafea obișnuită are undeva la 80 de grame de cofeină.

Așa că data viitoare când vei bea un ness și vei simți eventuale dureri în piept sau palpitații, e bine să știi că e imposibil să fie din pricina acestei băuturi delicioase, ci mai degrabă din cauza unui nivel de stres ridicat. Ia o pauză binemeritată și savurează un ness plin de gust și aromă!

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aspect-bautura-birou-cafea-273222/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *