Cutiile de cereale – practice pentru orice mămică sau copil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Micul dejun este cea mai importanta masă a zilei. Fie că se îndreaptă către ceva mai copios sau doar spre cutiile de cereale, micul dejun ne dă startul unei zile pline de energie. Însă, fiecare masă este o muncă de convingere pentru micuţii noştri răzvrătiţi.

Cutii de cerealeExperienţa m-a învăţat că cerealele cu lapte sunt preferatele copiilor pentru hrana de dimineaţă. În general, cerealele sunt printre cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de alimentaţia micuţilor. Şi când spun micuţi nu mă refer doar la copiii cu vârste mai mari (până şi adulţii sunt fanii cerealelor cu lapte), ci şi la bebeluşi. Cerealele, alături de legume şi fructe, sunt printre primele alimente pe care le introducem în dieta bebeluşului în momentul diversificării. Atunci când se atinge pragul de 4-6 luni, bebeluşul tău este destul de dezvoltat pentru a începe să consume şi alte tipuri de produse, pe lângă laptele matern sau formulele de lapte pentru nou-născuţi, mămicile pot alege cutiile cu cereale. Astfel, începe diversificarea alimentaţiei la bebeluşi. La patru luni puteţi introduce doar acele tipuri de cereale care nu conţin gluten, mai exact, cele din orez sau porumb. Asta pentru că aparatul digestiv şi sistemul renal al micuţului tău nu sunt încă dezvoltate complet.

Dacă observi că bebeluşul tău începe să îşi deschidă guriţa, să se aplece înainte sau să îşi ducă mânuţele sau diferite obiecte către gură înseamnă că arată semne că îşi doreşte să încerce ceea ce se ascunde în cutiile cu cereale, precum și alte alimente solide.

Cerealele sunt îmbogăţite cu fier, de aceea sunt necesare pentru această perioadă în dieta bebeluşului tău. Începe cu o cantitate destul de mică, de exemplu o linguriţă amestecată cu laptele tău sau formula. Gradual, se poate creşte cantitatea de cereale la două măsuri la fiecare masă.

Ce tipuri de cereale să alegem?

Cerealele fortificate cu fier pentru bebeluși se află printre primele produse solide recomandate de medici. Ele sunt ușor de digerat, iar cele făcute special pentru sugari sunt îmbogățite cu o formă de fier care poate fi mai ușor absorbită de aceștia, în comparație cu alte tipuri de cereale.

Cerealele din ovăz sunt foarte bune, nu doar pentru cei mici. Ele pot înlocui făina albă atunci când preparați dulciuri făcute în casă și pot fi combinate cu fructe, legume sau lapte.

Cereale din orez brun. Orezul alb conține puțin nutrienți și multe calorii, de aceea, cea mai bună alegere este orezul brun. Se prepară și se consumă exact în aceleași combinații ca și cel alb, dar este cu 50% mai bogat în nutrienți.

Un adevărat super-aliment este quinoa. Este plin de proteine, fibre și fier și, de asemenea, nu conține gluten. Se poate prepara cu lapte, se pot adăuga în piureul de banane și se poate coace sau chiar fierbe.

Mare atenție! Cerealele destinate consumului copiilor mai mari sau adulților nu sunt recomandate sugarilor. Ele conțin de multe ori un mix de cereale, au un conținut mai mare de sare și zahăr, pot conține vitamine și minerale în cantități nerecomandate bebelușilor sau pot conține diverse fructe uscate cu care se poate îneca micuțul tău.

Odată ce ne-am hotărât asupra tipului de cereale pe care le servim copiilor sau bebelușilor nostri, lucrurile stau simplu. Dar, o idee frumoasă este să ne folosim creativitatea și să refolosim cutiile de cereale ale micuților. De ce să nu le dezvoltăm aptitudinile și imaginația și să vedem în ce putem transforma aceste cutii aparent banale?

Aici, vin puțin în ajutorul dumneavoastră cu câteva idei simpatice despre transformarea acestor ambalaje:

  • Cutii pentru arhivare și depozitare – de ce să lăsăm operele de artă ale micuților noștri împrăștiate prin toată camera? Ai nevoie de două sau trei cutii de dreptungiulare, decupate la un capăt și lipite unele peste altele. Îmbracă-le în hârtie colorată, în culorile camerei unde vrei să o așezi. Așa poți avea un locușor simpatic unde poți așeza desenele copilului tău în ordine.
  • Coșuri decorative. Poți transforma toate cutiile de cereale deja consumate în cele mai chic coșuri decorative, pe care le poți folosi la orice. Decupează toate fețele cutiei, apoi folosește-ți imaginația și asamblează-le în tot felul de forme: dreptunghiulare, pătrate etc. Decorează cutia după bunul plac, o poți înveli în hârtie colorată sau o poți picta, împreună cu micuții tăi, în nuanțele preferate.
  • Pentru femeile perfecționiste, vin cu o idee care o să vă ajute la organizarea lucrurilor în sertare. Mai exact, poți realiza un organizator compartimentat pentru sertare din cutiile de cereale ale copiilor. Îl poți adapta pe măsura locului unde vrei să îl așezi. Tot ce trebuie să faci este să decupezi bucăți lungi și dreptunghiulare de carton, de o grosime care să aibă jumătate din înălțimea sertarului. Asamblează-le între ele pentru a obține compartimente mai mari sau mai mici, în funcție de ce obiecte vrei să organizezi în sertar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *