Cum să transformi sufrageria într-un loc ideal pentru cei mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că micuțul tău încă nu are o cameră dedicată numai lui sau, chiar dacă are una, obișnuiește să își petreacă foarte mult timp în living, alături de tine. Dacă se întâmplă acest lucru în mod frecvent, cu siguranță îți dorești să optimizezi spațiul astfel încât camera de zi să fie sigură pentru cel mic.

Sursa foto: pexels.com

În plus, fără îndoială, vrei mai mult decât siguranță. Cauți să îi oferi prichindelului un mediu confortabil, plăcut, familiar și care să îi încurajeze creativitatea și energia.

Acestea fiind spuse, iată cum să transformi o sufragerie normală într-una potrivită pentru copii!

1. Elimină colțurile ce l-ar putea răni pe micuț

Știm cu toții că majoritatea loviturilor și accidentărilor au loc din cauze precum neatenția sau graba celui mic, care nu se uită în jur la fel de conștiincios precum un adult.

Pentru a optimiza livingul, renunță la suprafețele joase cu colțuri dure, precum mesele. Dacă ai o măsuță de cafea în mijlocul sufrageriei, asigură-te că aceasta are marignile rotunjite, pentru a evita orice fel de problemă atunci când micuțul aleargă nestingherit prin cameră.

2. Pune preț pe spațiile pentru depozitare

Fie că e vorba despre un corp de mobilier în care poți introduce cutii transparente sau colorate sau o măsuță de cafea cu raft încorporat, ar fi indicat să investești în astfel de spații.

Motivul este simplu: atunci când copilul tău se joacă toată ziua în living, dezordinea de nedescris va fi foarte greu de gestionat, dacă nu ai locuri speciale în care să așezi toate jucăriile, cărțile, piesele de lego sau puzzle-urile.

Așadar, gândește-te la un astfel de colț în sufragerie și amenajează-l cât mai curând!

3. Alege o canapea potrivită

Dacă prichindeii tăi petrec foarte mult timp în sufragerie, cel mai probabil își vor găsi o mulțime de activități distractive, cu ceea ce au la îndemână. Poate că vor sări pe canapea, se vor rostogoli sau chiar vor „picta” din când în când husa la care ții atât de mult.

De aceea, dacă vrei să optimizezi spațiul pentru cei mici, alege canapele potrivite. Acestea trebuie să fie, în primul rând, rezistente în timp. Apoi, ar fi ideal ca husa fiecărei canapelei să poată fi scoasă, spălată și pusă la loc.

De asemenea, o idee foarte bună este să optezi pentru colțare spațioase, care pot fi integrate cu ușurință în living. Astfel, toată familia va avea suficient spațiu pentru joacă și relaxare.

Indiferent ce fel de canapele preferi, poți cumpăra canapele ieftine de la Tamos, unde vei găsi o varietate de modele și culori. Tot acolo vei găsi și colțare moderne, perfecte pentru sufrageria ta!

4. Creează o zonă de joacă specială pentru copil

Dacă ți se pare că micuțul tău nu își găsește un loc confortabil în cameră, înseamnă că este momentul să îi amenajezi un spațiu special.

Nu ai nevoie de un living imens pentru a face acest lucru, ci doar de un covor colorat, gros și pufos, o măsuță ușoară și joasă și câteva păturici și pernuțe confortabile.

Totodată, poți pune în colțul celui mic un cort de joacă sau un fotoliu puf, pentru ca prichindelul să se simtă confortabil și să aibă intimitatea de care are nevoie, chiar dacă se află sub atenta ta supraveghere.

5. Amenajează o zonă specială pentru desen și pictură

O problemă cu care foarte mulți părinți se confruntă este legată de momentele artistice spontane ale copiilor, care decid să deseneze pe un perete alb cu un marker permanent, să picteze perdelele noi sau să decupeze puțin din draperie pentru un proiect de artă.

Pentru a evita aceste mici catastrofe, dar pentru a continua să încurajezi creativitatea copilului tău, amenajează pe un perete din sufragerie o tablă magnetică sau o tablă pentru cretă, pe care micuțul se poate exprima în voie.

După cum poți vedea, există o mulțime de soluții pentru a optimiza livingul, atunci când micuții tăi își petrec toată ziua în această cameră. Pune în practică ideile de mai sus și toată familia va fi fericită!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *