Cum alung ţânţarii de lângă copilul meu

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sezonul cald vine cu soare şi bucurie, vacanţe şi multă joacă, însă ţi-l aduce şi pe simpaticul ţânţar, care nu numai că te enervează cu bâzâitul insistent, dar te şi înţeapă, creându-ţi iritaţii mai mult sau mai puţin supărătoare. Încerci an de an să găseşti cele mai bune variante prin care să îl alungi din preajama copiilor tăi, deoarece pe lângă iritaţiile pe care le produce şi  mâncărimile neplăcute, ţânţarul este răspunzător şi de transmiterea bolilor, unele chiar grave.

Evident, poţi apela la o serie de unguente, spray-uri, plasturi, brăţări contra insectelor şi, evident, nelipsitele plase de ţânţari.

Însă chiar şi aşa, tânţarii sunt deja renumiţi pentru insistenţa şi capacitatea lor de a se adapta oricăror condiţii.

Însă ar fi bine să ştii că natura oferă  plante a căror compoziţie şi aromă au capacitatea de a alunga nesuferitele bâzâitoare, dar şi de a calma usturimea şi mâncărimea provocată de înţepături.

Cum ţin la distanţă nesuferita bâzâitoare

Copilul tău va fi protejat de ţânţari, dacă în preajma locului unde se joacă sau doarme, vei avea grijă să pui câteva plante.

Dacă ai curte şi cel mic petrece mult timp la joacă, poţi amenaja mici locuri în care să plantezi tufe de mentă şi busuioc, rozmarin, galbenele şi aromata citronela. Vei organiza în aşa fel spaţiul, încât să împrejmuieşti curtea cu aceste plante atât de aromate, dar şi benefice. Aroma emanată de acestea, va avea rolul de a ţine la distanţă insectele, nu doar ţânţarii, astfel că veţi avea cu toţii o seară liniştită în curte.

Dacă nu stai la curte, poţi planta în ghivece, mici tufe de busuioc şi rozmarin, pe care le vei aşeza pe pervazul ferestrelor.

Pe mici tăviţe sau bărcuţe din hârtie, vei pune frunze de mentă, pe care le vei aşeza prin casă. Ambalaje biodegradabile te ajută să găseşti cele mai bune variante de recipiente din hărtie sau carton, în care să pui aromata plantă. Astfel, dacă ai animăluţe în casă, chiar şi puricii vor sta la distanţă, fiind alungaţi de aroma înţepătoare a mentei. Poţi reîmprospăta frunzele, ori de câte ori doreşti.

Dacă pleci cu bebeluşul la plimbare, de asemenea, poţi pune câteva tulpiniţe de mentă, în coşuleţul de jos al căruciorului.

Ameliorarea iritaţiilor provocate de înţepătura ţânţarului

Când pleci cu cei mici în parc sau într-o drumeţie, ar fi bine să fii pregătită cu remedii simple, care îi vor ajuta să-şi liniştească iritaţiile provocate de înţepătura ţânţarului. Coaja de banană este bună în foarte multe situaţii, chiar şi în cazul înţepăturilor de insecte. Îţi vei lua la tine fie o banană, fie doar câteva coji, pe care le vei pune într-un recipient cu capac. Gama ambalaje biodegradabile îţi este la îndemână pentru a găsi păhărele sau cutiuţe din hârtie sau carton, uşoare şi practice,  în care vei putea pune cojile de banane. Dacă micuţii vor fi ciupiţi,  le vei aplica cu  parte interioară peste ciupituri şi iritaţii, lăsându-le acolo cât mai mult timp posibil. Locul se va calma şi iritaţia se va estompa.

De asemenea, foarte eficiente în calmarea iritaţiilor provocate de înţepături, sunt  compresele cu  ceaiuri  de gălbenele, muşeţel  sau levănţică. Pătrunjelul are şi el un efect calmant, astfel că poţi zdrobi între degete  câteva frunzuliţe, după care vei freca locul înţepat, iar iritaţia se va calma.

Apelând din nou la ajutorul naturii, îţi poţi proteja foarte eficient  micuţii şi întreaga familie, de una dintre problemele sezonului cald, înţepătura de insecte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *