Ce să faci ca să gătești repede și bine? Iată ce te poate ajuta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai multe familii au un fel de cămară, o debara sau un dulap unde depozitează alimentele, cerealele și multe alte lucruri de care au nevoie la gătit. Atunci când acest spațiu de depozitare este curat și organizat și știm precis ce avem și ce nu mai avem, putem găti mult mai rapid, putem păstra bucătăria curată mai mult timp și, foarte important, putem face cumpărături mai chibzuite.

Nu este deloc dificil să faceți curățenie și să organizați cămara. Chiar dacă aveți o familie numeroasă, nu ați mai făcut de ceva timp ordine în cămară și știți că s-au acumulat foarte multe lucruri și produse, nu aveți nevoie decât de puțină planificare și de jumătate de zi în care veți reuși să puneți la punct chiar și cea mai dezordonată și aglomerată cămară. Ca în majoritatea proiectelor de organizare, v-ar fi de mare ajutor să aveți la îndemână un coș de gunoi și / sau o cutie pentru a da la o parte produsele de care nu mai aveți nevoie.

Iată în rândurile următoare patru pași simpli pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a vă bucura cât mai rapid de o cămară curată și organizată.

Pasul 1 – Curățați cămara

Curățarea spațiului de depozitare – fie el cămară, debara, fie un dulap – presupune îndepărtarea tuturor lucrurilor, alimentelor și produselor. Puneți pe masa sau pe insula din bucătărie absolut toate lucrurile care erau depozitate în cămară – coșuri, cutii cu mirodenii, pungi cu făină sau caserole. Apoi, verificați absolut fiecare aliment în parte – făină, legume, gemuri și dulcețuri, conserve, condimente, mirodenii – și aruncați produsele expirate. De asemenea, dacă observați că anumite alimente nu sunt tocmai preferatele familiei, cel mai bine ar fi să le dăruiți cuiva care le-ar folosi cu plăcere.

Pasul 2 – Pregătiți rafturile pentru organizare

Cu un detergent universal și o lavetă, curățați toate rafturile din cămară și clătiți apoi cu apă curată. Uscați rafturile cu prosoape de hârtie și așezați pe fiecare raft o folie antiaderentă care poate fi curățată rapid și cu minimum de efort ori de câte ori scăpați sau se varsă ceva. Acum, că toate rafturile sunt pregătite, gândiți-vă ce modalitate de organizare v-ar avantaja cel mai mult, ce produse să așezați pe rafturile de sus, ce produse să așezați pe rafturile de jos și cum să depozitați toate alimentele.

Pasul 3 – Alegeți cele mai sigure opțiuni de depozitare

Sunt nenumărate modalități de depozitare pe termen lung a produselor alimentare, precum cutii carton, borcane, caserole, cutii de plastic, coșuri și multe altele. Zahărul, făina și orezul pot fi depozitate în recipiente transparente, pe care să le puteți vedea imediat. Multe recipiente pot fi stivuite, așa încât să economisiți spațiul și să folosiți cămara cât mai eficient cu putință. La fel de bine, puteți grupa alimentele. De exemplu, puteți grupa cuscusul, cu bulgur, cu orez sau puteți grupa făina de grâu, cu mălai, cu gris și cu pesmet. Puteți depozita în aceeași cutie mirodeniile pentru prăjituri, iar în altă cutie puteți depozita doar condimentele pe care le folosiți la prepararea fripturilor. Fiecare cămară va fi diferită pentru că fiecare familie are un regim alimentar personal, precum și o manieră unică de a găti.

Pasul 4 – Mențineți vizibilitatea recipientelor

Pe lângă folosirea recipientelor, caserolelor și borcanelor transparente, puteți folosi etajere sau organizatoare cu trepte pentru a depozita cât mai eficient o serie de alimente care altfel ar fi greu de depistat printre celelalte produse. De exemplu, puteți folosi un organizator cu trepte pentru organizarea borcanelor cu nuci și semințe sau pentru organizarea conservelor. La fel de bine, puteți folosi un platou rotativ pentru depozitarea borcanelor cu mirodenii.

În cele din urmă, pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, puteți folosi în cel mai eficient mod inclusiv ușile. Puteți monta rapid coșuri extensibile, dispensere sau cutii trasparente unde puteți depozita pungi, folii de aluminiu, folii de plastic sau chiar mirodenii și condimente. În felul acesta, ori de câte ori doriți să preparați ceva bun celor dragi, veți avea la îndemână toate ingredientele necesare, iar gătitul va fi o joacă plăcută.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *