Ce produse de curățenie trebuie să fie folosite în hoteluri?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera hotelului este locul în care oaspeții unui hotel își petrec o mare parte din timp, așa că este important ca acest spațiu să arate impecabil și să fie igienizat corespunzător. În domeniul hotelier, igiena este cel mai important aspect, așa că folosirea unor produse de curățenie de calitate este absolut necesară. Mucegaiul, calcarul, petele de grăsime de pe covoare și podele, praful și murdăria îi pot determina pe clienți să ofere o recenzie negativă hotelului în care sunt cazați. Așa că pentru a evita astfel de situații, este recomandat ca oricine deține un business în domeniul hotelier, să investească în cele mai bune produse de curățenie.

Ce-produse-de-curățenie-trebuie-să-fie-folosite-în-hoteluri

Foto: pexels.com

Soluții pentru mochete și covoare

Primul pas în curățarea mochetelor și covoarelor dintr-un hotel este aspirarea acestora, pentru a îndepărta toate particulele de praf din țesătură. De asemenea, în cazul zonelor cu trafic intens, este indicat să aspirați de două ori mochetele, pentru a ridica firele tocite și pentru a le putea curăța în profunzime. După aspirare, puteți curăța petele de pe mochete și covoare cu ajutorul unor soluții speciale, care se pulverizează direct pe zonele cu murdărie. Apoi, covoarele se curăță cu ajutorul unei lavete cu microfibră sau cu o perie, pentru a fi absorbit surplusul de apă. Folosind un detergent pentru mochete și covoare vei reuși să neutralizezi mirosurile neplăcute, și vei oferi mai multă strălucire țesăturii.

Pulverizatoare profesionale

Cu ajutorul pulverizatoarelor profesionale, curățenia devine mult mai eficientă. Poți turna într-un astfel de recipient diferite soluții, pe care le poți pulveriza apoi rapid pe suprafețele pe care le ai de curățat. Iar avantajul este acela că poți folosi un pulverizator atât pentru soluții concentrate, cât și pentru cele diluate. În general, pulverizatoarele de calitate sunt realizate dintr-un plastic rezistent, fiind ușor de transportat și de utilizat.

Mopuri

De pe lista de produse de curățenie necesare într-un hotel nu poate lipsi mopul. Acesta este ușor de utilizat și poate fi folosit atât pentru igienizarea pardoselilor din camere și băi, cât și pentru curățarea podelelor din zona de SPA, sau de la recepție. Poți opta pentru mopuri din microfibră plate, de tip talpă, care pot fi folosite în special pentru zonele în care există mult surplus de apă. Sau poți opta pentru un mop clasic, super absorbant, care nu lasă scame sau urme, fiind rezistent și ușor de folosit pentru curățenie, mai ales în spațiile înguste. Acum poți alege mopuri pentru curățenie de la IgienaPHS.ro, unde vei găsi o gamă variată de modele, în funcție de nevoile fiecărui client.

Dezinfectanți pentru suprafețe

Într-un hotel este absolut necesară dezinfectarea corectă a suprafețelor, pentru a preveni răspândirea virușilor și a bacteriilor. Așa că este recomandată folosirea unor dezinfectanți profesionali pentru suprafețe, care să îndepărteze eficient toți germenii. Iar pentru a alege un produs de calitate, este important să verifici lista de igrediente, care va trebui să cuprindă una dintre următoarele substanțe: acid peracetic, peroxid de hidrogen, clor, oxid de etilenă și alcooli.

Lavete cu microfibră

Pentru o curățenie cât mai eficientă, lavetele cu microfibră sunt cea mai bună opțiune. Acestea pot fi folosite atât uscate – pentru ștergerea suprafețelor, cât și umezite, pentru îndepărtarea petelor și a urmelor. În plus, acestea sunt foarte rezistente și pot fi folosite pentru a curăța orice tip de suprafață: de la mobila din lemn, până la ferestrele din sticlă, canapelele din piele, sau căzile din email.

Detergenți pentru grupuri sanitare

Grupurile sanitare sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a germenilor, așa că este necesară dezinfectarea și igienizarea lor cu produse de calitate. Astfel, sunt recomandați detergenții pe bază de acid citric sau clor, care pot fi utilizați pentru curățarea zilnică a grupurilor sanitare. Formula unui astfel de detergent combină performanța de curățare excelentă, cu prevenirea depunerilor de piatră și rugină.

Cărucioare pentru curățenie

Cărucioarele hoteliere sunt cea mai bună metodă pentru a transporta mai ușor produsele de curățenie dintr-o cameră în alta, sau de la un etaj la altul. În plus, aceste cărucioare hoteliere pot fi folosite și pentru transportarea consumabilelor, care urmează a fi înlocuite în fiecare cameră, de la hârtia igienică, până la prosoape, săpunuri și geluri de duș.

Așadar, acestea sunt produsele necesare pentru realizarea unei curățenii eficiente într-un hotel. Igienizarea și dezinfectarea suprafețelor cu produse de calitate este extrem de importantă, pentru a proteja sănătatea clienților, dar și a angajaților.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *