6 idei pentru amenajarea camerei unui adolescent

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Adolescenții au nevoie de un spațiu practic și inspirat amenajat, în care să învețe, dar să se poată și relaxa sau distra alături de prieteni. De aceea, amenajarea unei camere de tineret este o adevărată provocare pentru părinți, deoarece ei trebuie să aibă grijă să respecte toate aceste criterii când aleg mobila.

Iată 6 idei inedite pentru amenajarea camerei unui adolescent.

1. Spațiul trebuie optimizat

În funcție de dimensiunile camerei, puteți alcătui planul mobilierului pentru o cameră de tineret. Spațiul nu trebuie aglomerat inutil, pentru că o încăpere aerisită este mult mai odihnitoare, mai ușor de întreținut și mai plăcută. Camera trebuie să aibă prevăzute suficiente spații de depozitare, un loc pentru odihnă și birou.  O soluție inspirată este o mobilă compactă tip pat-dulap-birou, un fel de 3-in-1, sau puteți opta pentru piese versatile cu spații de depozitare incluse.

2. Camera trebuie să fie luminată corespunzător

Lumina naturală este foarte importantă în orice încăpere, cu atât mai mult în camera unui tânăr. De aceea, trebuie să te asiguri că pătrunde suficientă lumină în cameră, mai multe ore pe zi. În ceea ce privește iluminatul artificial, ar trebui alese becuri cu lumină caldă, odihnitoare.

3. Trebuie stabilită o tematică

Înainte de a te apuca de decorat, ar fi bine să stabiliți împreună cu adolescentul o temă care să-i placă. Spre exemplu, poate că puștiul își dorește o încăpere care să inspire dinamism, energie, sau dimpotrivă, poate își dorește doar un loc pentru relaxare și odihnă. După ce stabiliți direcția în care vreți să meargă amenajarea, va fi foarte simplu să alegi și mobilierul potrivit.

4. Alege accesoriile potrivite

Accesoriile decorative sunt sarea și piperul designului. Deși variantele sunt nenumărate, aceste elemente trebuie să fie atent dozate, astfel încât efectul să fie în echilibru perfect cu restul camerei. Puteți opta pentru perne colorate, covoare, draperii, rame sau tablouri. Elementele acestea pot reprezenta centre de interes, de aceea trebuie alese cu maximă atenție.

5. Culorile trebuie să fie plăcute

Culorile din cameră vor influența foarte mult starea de spirit a copilului. Ar fi bine să vă rezumați la o singură culoare dominantă, la care să atașați mici accente din altă nuanță. Variante de luat în calcul sunt albastrul, verdele ori violetul. Culorile prea închise pot reda o atmosferă deprimantă, așa că e bine să le eviți.

6. Scoate în evidență pasiunile copilului

Camera unui adolescent va fi reprezentată de  pasiunile lui. În  decor se poate regăsi chitara sau alt instrument muzical pe care îl folosește, imagini din călătoriile cu familia sau cu prietenii, cărțile preferate din care și-a scos citate motivaționale și le-a pus deasupra biroului. Toate aceste detalii vor oferi o notă personalizată camerei sale. Trebuie să ai mare încredere în el și în alegerile pe care le face chiar dacă nu rezonezi total cu acestea.

Prin urmare, camera unui adolescent trebuie amenajată practic, modern, dar totodată trebuie să ții cont de gusturile și pasiunile lui atunci când alegeți mobila și culorile. Este și normal să fie așa, pentru că el este cel care va petrece timpul în acea cameră și trebuie să se simtă cât mai bine.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *