5 trucuri de iluminat potrivite pentru locuința ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O locuință luminoasă este o locuință frumoasă și de aceea este bine ca atunci când ai în vedere anumite schițe de amenajare să evidențiezi fiecare zonă cu anumite corpuri de iluminat potrivite.

Chiar dacă lumina naturală este cea indicată de specialiști, în timpul serii ai nevoie de lumină artificială. Becurile cu LED pot fi o soluție potrivită pentru iluminatul casei tale, având o durată de viață de chiar 50.000 de ore, mult mai mare comparativ cu becurile obișnuite. De asemenea, dacă ai în vedere asigurarea unor soluții de iluminat pentru casa ta este indicat să ții cont de caracteristicile fiecărui spațiu și să aduci lumină mai multă în bucătărie și baie și mai puțină, dar caldă, în dormitor sau living.

Iată mai jos 5 trucuri de iluminat potrivite pentru locuința ta:

1. Alege aceste lămpi pentru baie

În baie trebuie să te pregătești în fiecare zi pentru o nouă zi de lucru, te vei bărbieri, spăla, vei curăța imperfecțiunile feței. De aceea, vei avea nevoie de o lumină foarte puternică care să te ajute să vezi orice problemă și de aceea este bine să alegi anumite lămpi pentru baie cu o lumină puternică, rezistente și care să se potrivească cât mai bine cu amenajarea acesteia. Iluminatul oglinzii are rolul de a elimina orice urmă de pe față, fiind extrem de folositor mai ales în timp ce te machiezi.

2. Cumpără aceste corpuri de iluminat pentru bucătărie și integrează-le spațiului

În bucătărie ai nevoie de multă lumină pentru că aici pregătești masa în fiecare seara și tot aici vă reuniți cu toții în jurul mesei. De aceea, este nevoie de o lumină pe cât de caldă, pe atât de puternică. În același timp este bine să puneți în valoare designul bucătăriei cu ajutorul unor corpuri de iluminat cu adevărat frumoase. Profitați de lămpile de iluminat suspendate, dar și de anumite corpuri de iluminat de accent.

3. În living, joacă-te cu mai multe modele de lămpi sau corpuri de iluminat

Aici este locul în care îți poți pune imaginația la încercare și de aceea nu păstra un stil sobru, ci mai degrabă ar fi indicat să alegi să le combini, rezultatul final fiind unul cât se poate de strălucit. Ai putea astfel să pui în valoare anumite zone ale casei, să te concentrezi pe un iluminat accent, să scoți în evidență ceea ce este mai frumos din casă sau pur și simplu un singur obiect decorativ, precum un tablou.

4. În dormitor, ai nevoie de lumină caldă

În dormitor trebuie să te relaxezi și de aceea vei avea nevoie de o lumină caldă și primitoare. Dacă vei opta pentru o lumină puternică mai mult ca sigur vei avea parte de un disconfort. Atunci când îți place să citești este indicat să te gândești la alegerea unor corpuri de iluminat aproape de zona de lectură, fiind extrem de utile.

5. Economisește energia

Iată un alt lucru pe care să îl urmărești cu multă atenție. Deși ar putea fi o investiție mai mare, becurile cu LED, odată montate în casă, vor economisi multă energie, lucru observat în facturile lunare de energie. De asemenea, aceste becuri cu LED vor fi mult mai rezistente și vor avea o durată de viață mai mare, depășind chiar și 50.000 de ore.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *