5 tips & tricks pentru a decora cu stil camera copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera copilului este locul în care acesta petrece foarte mult timp, este spațiul în care se joacă alături de prieteni, își face temele, doarme. Fiind fascinat de joacă, aici trebuie să se regăsească întreg universul său, astfel că ideile de amenajare ale camerei sale trebuie să îl îndemne către creativitate.

Amenajarea camerei copilului nu este cel mai simplu lucru de făcut, unii părinți considerând această etapă una dintre cele mai grele. Și nu vorbim despre ideile de amenajare potrivite pentru o cameră de bebeluș, aici lucrurile sunt simple și ceea ce le place părinților este binevenit. De această dată ne interesează să decorăm cu stil camera unui copil mai mare, așa încât acesta să se simtă bine alături de prieteni și totodată să iubească tot ceea ce îl înconjoară.

Pe măsură ce cresc, copiii încep să își spună punctul de vedere. Așa că, nu încerca să îi amenajezi camera cum dorești tu, ci implică-l în cumpărături și modul de amenajare. Ați putea merge împreună să alegeți piesele de mobilier, ați putea alege culorile și modul de amenajare al camerei. De asemenea, tot de la copil poți afla stilul pe care îl iubește sau dacă dorește o cameră cu o temă anume, precum o corabie, caleașcă sau pur și simplu un dormitor parcă desprins din filmele Disney.

Iată mai jos 5 tips&tricks pentru a decora cu stil camera copilului:

1. Pereții – un prim lucru care trebuie să te intereseze. Dacă copilul iubește să privească stelele ori dacă se visează în lumea Disney ai putea să alegi acest tapet decorativ, potrivit pentru camera copilului tău. De asemenea, dacă copilul a ales deja prea multe accesorii, ai putea alege un tapet mai simplu, acesta având un mare avantaj – cel al întreținerii foarte ușoare. Cu siguranță, vei găsi soluția cea mai bună atunci când vei afla cât mai exact ce anume își dorește micuțul tău.

2. Spațiul de teme – atunci când vorbim despre camera unui copil care merge la școală, mai mult ca sigur ne vine în minte crearea unui loc în care să se regăsească un birou, scaun ergonomic și o mică bibliotecă. Cu toate că temele sunt importante, copilul trebuie să fie stimulat și încurajat să învețe. Ai putea alege această vopsea tablă de scris pentru pereți, copilul putând rezolva problemele de matematică chiar pe perete. Fiecare copil este fascinat de tabla de scris, așa că amenajând spațiul astfel ai putea încuraja și mai mult studiul individual.

3. Mobilier de calitate – un copil are nevoie de un pat cu o saltea comodă, birou și de un dulap de haine. Mai ales patul trebuie să fie de cea mai bună calitate, oferind un somn odihnitor întreaga noapte. Cu toate acestea, ar fi bine să privești către dorințele copilului și să îmbini utilul cu plăcutul, alegând un mobilier tematică. Un pat mașină, o caleașcă sau chiar un pat stil vapor sunt câteva dintre piesele de mobilier pe care le poți găsi cu ușurință.

4. Delimitează bine zona de joacă – chiar dacă copilul crește și merge la școală, acesta iubește să se joace. Ca atare, ar fi bine să delimitezi zona de joacă de restul camerei și să găsești o soluție pentru a nu se crea dezordine. Învață copilul să strângă jucăriile după ce se joacă cu ele.

5. Găsește cele mai bune soluții pentru iluminat – iată un alt aspect important. Lumina naturală trebuie să pătrundă în camera copilului, acest lucru fiind un plus în ideea de amenajare. Spre seară, copilul are nevoie de cele mai bune soluții de iluminat. Corpurile de iluminat suspendate, dar și lămpile de birou sunt nelipsite în acest spațiu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *