5 soluții care să te ajute să cureți mai eficient grăsimea din bucătărie

O bucătărie în care se face mâncare nu are cum să arate impecabil fără a beneficia de o atenție specială, în fiecare zi. Fie că vorbim despre abur sau umezeală, fie că vorbim despre miros de mâncare sau de pete de grăsime pe mobilă, aragaz, chiuvetă sau faianță, aceste lucruri sunt absolut normale într-o bucătărie în care se gătește mult.

Ne dorim să găsim cele mai bune soluții de curățat pentru a scăpa rapid de petele de grăsime din bucătărie și pentru ca bucătăria să arate impecabil. Cu toate acestea, urmele preparării mâncării sunt prezente aici aproape zi de zi, însă cu puțină iscusință și mai ales cu puțin efort, vom reuși să le îndepărtăm. Deși sunt alimente pe care trebuie să le consumăm în stare proaspătă, precum fructele și legumele, bogate în antioxidanți, despre care poți citi aici, există totuși anumite feluri de mâncare pe care trebuie să le prepari.

Iată mai jos 5 soluții care să te ajute să cureți mai eficient grăsimea din bucătărie:

1. Soluția cu oțet este potrivită pentru curățare faianță, fiind la îndemâna oricui să o prepare, chiar acasă. Înmoaie pe o cârpă din bumbac sau pe o lavetă uscată oțet nediluat, șterge bine faianța și mobilierul din bucătărie pe care se regăsesc astfel de pete și mai apoi clătește totul cu apă caldă pentru a scăpa de urmele de oțet.

2. Uleiul mineral reprezintă o bună modalitate de a îndepărta petele de grăsime de pe mobilier întrucât nu lasă deloc urme odată ce este aplicat și mai mult decât atât este extrem de eficient atunci când vine vorba despre îndepărtarea petelor de grăsime. De aceea, este bine să înmoi o lavetă sau o cârpă mai aspră în ulei mineral și mai apoi poți șterge locurile unde sunt afectate de petele de grăsime. Totul va arăta foarte bine.

3. Soluția cu bicarbonat de sodiu reprezintă una dintre variantele cele mai eficiente pentru a se îndepărta petele de grăsime atât de pe mobilier, cât și din zona faianței sau a aragazului. Se prepară acasă, fiind nevoie de o lavetă înmuiată în apă peste care se va presăra bicarbonat de sodiu. Mai apoi se va trece la curățarea zonelor unde există pete de grăsime. Vei vedea că totul va deveni impecabil, foarte rapid.

4. Detergentul de vase poate fi o bună soluție pentru ca petele de grăsime să dispară atât de pe piesele de mobilier, cât și de pe faianță sau din zona aragazului. Se va adăuga în apă puțin detergent de vase și mai apoi se va spăla cu buretele de vase, cu partea abrazivă. La final este obligatoriu să se clătească cu apă din abundență, eventual de mai multe ori, până ce soluția cu detergent de vase se va îndepărta definitiv.

5. Zeama de lămâie poate fi o soluție foarte eficientă pentru ca petele de grăsime să dispară definitiv de pe aragaz. Ca atare, dacă nu știi cum anume să și un aragaz impecabil, stoarce o lămâie și mai apoi zeama de lămâie aplic-o pe un burete și șterge bine aragazul. Ar fi indicat să lași soluția să acționeze puțin și mai apoi să ștergi cu apă călduță. Această variantă este foarte eficientă.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*