5 sfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi camera copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera copilului este locul pe care părinții îl amenajează cu multă atenție, ținând cont atât de funcționalitatea acesteia, dar și de anumite elemente de design ce trebuie obligatoriu să fie avute în vedere.

camera copiluluiAtunci când copilul este foarte mic și nu poate să își expună punctul de vedere lucrurile sunt mai simple, partea de amenajare revenind în totalitate părinților. Cu timpul, odată ce bebelușul crește, mai mult ca sigur din camera acestuia va fi scos pătuțul, iar în locul său va sta așezat un pat mare, potrivit gusturilor sale. Unii copii preferă să doarmă într-o mașină de tip Cars, fetițele iubesc să aibă un pat sub formă de caleașcă și tot așa. Și pentru ca micuțul să se simtă minunat, părinții trebuie să asculte și de dorințele acestuia și să amenajeze camera într-un stil cât mai plăcut și în același timp extrem de util.

Iată mai jos 5 sfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi camera copilului:

1. Ai în vedere funcționalitatea și designul camerei – dacă îți dorești ca puiul tău să se simtă minunat este cazul să ai în vedere aceste idei care cuprind etapele din amenajarea camerei copilului. Înainte de a fi frumoasă, camera copilului trebuie să fie practică. De aceea, este bine să ții cont ca propriul tău copil să se bucure atât de un loc de odihnă, cât și de un spațiu unde să își poată face temele sau de un loc potrivit pentru joacă. Ca atare, ar fi bine să iei în calcul și să amenajezi o cameră mai mare, numărul jucăriilor și prietenilor fiind destul de mare. Nu trebuie să uiți nici de elementele de design ce trebuiesc să fie cuprinse în camera copilului. Ai putea alege de exemplu acest fototapet lavabil, fiind una dintre variantele potrivite pentru a aduce un plus de culoare în camera sa. De asemenea, dacă ești o mămică creativă ai putea încerca anumite picturi pe perete și cu siguranță va fi încântat.

2. Patul, cel mai important element – ar trebuie să ai în vedere că patul este cel mai important element al camerei copilului tău. De aceea, este bine să ții cont de modul în care îl vei așeza, dar și de tipul acestuia. Ar fi indicat să așezi patul într-o zonă mai retrasă din cameră, astfel încât să rămână suficient loc de joacă. De asemenea, ai putea opta pentru un pat care să se poată rabata, în timpul zilei fiind strâns. În plus, dacă este o cameră cu mai mulți copii ai putea alege drept soluție paturile suprapuse, cu ajutorul lor făcând multă economie de spațiu.

3. Ai în vedere locul de joacă – aproape că nu există cameră de copil fără să nu îi fie amenajat și un loc de joacă, chiar în mijlocul camerei. Acest loc de joacă ar trebui să dispună de un spațiu mai mare, astfel încât copilul să se poată bucura de toate jucăriile sale și mai ales de compania unor colegi de joacă pe care îi prețuiește.

4. Locul de teme – acesta este un alt spațiu ce trebuie să fie bine delimitat în camera copilului, mai ales dacă merge la școală. Trebuie să ai în vedere amplasarea unui birou și a unui scaun ergonomic, dar și suspendarea pe unul dintre pereții camerei a unei biblioteci, unde să fie așezate cărțile preferate.

5. Nu uita de spațiile de depozitare – fie te vei orienta pentru așezarea unor dulapuri pentru depozitarea hainelor și jucăriilor, fie pentru anumite cutii de depozitare, aceste aspecte trebuiesc rezolvate pentru ca micuțul să se bucure de o cameră perfect ordonată. Cu cât vor exista mai multe spații de depozitare, cu atât totul va părea mai curat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Foarte interesant si folositor articolul. Nu trebuie uitat faptul ca cei mici sunt si ei artisti. Nu cred ca exista parinti care sa nu fi avut bucuria de a admira operete de arta ale piticilor pe peretii proaspat varuiti, de aceea este foarte important sa cautam o vopsea superlavabila. Eu am fost foarte multumita de Apla si Aeria Gold all-inclusive care nu este nici toxica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *