5 lucruri de care să ții cont pentru încălzirea locuinței tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Locuința ta este locul acela cald și prietenos în care întotdeauna te vei întoarce cu drag. În timpul sezonului rece, trebuie să te asiguri că totul funcționează corect, fie că este vorba despre încălzirea centralizată la rețeaua publică de căldură a blocului, fie că este vorba despre încălzirea locuinței cu ajutorul unei centrale termice proprii.

centralaPentru ca iarna să nu te ia prin surprindere, mai ales atunci când ai un copil mic, ar fi bine să verifici cu multă atenție sistemul de încălzire al locuinței tale.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont pentru încălzirea locuinței tale:

1. Verifică atent centrala termică, mai înainte de venirea sezonului rece. Este bine să verifici atent centrala termică și atunci când constați că vei avea nevoie să folosești un schimbător de căldură, precum este acesta, să nu eziți să faci acest lucru. Verificarea centralei termice se va face de o echipă specializată, mai ales dacă este vorba despre o centrală termică pe gaze naturale, acolo unde riscurile sunt mult mai crescute.

2. Verifică radiatoarele sau caloriferele – dacă ești racordat încă la rețeaua publică a blocului de încălzire ar fi bine ca mai înainte de venirea frigului să verifici starea radiatoarelor din fiecare cameră. Aerisirea acestora este absolut necesară pentru o bună eficiență în timpul iernii.

3. Alege să montezi un cronotermostat, pentru eficiența costurilor și a încălzirii casei tale. Cu ajutorul unui produs de acest fel, pe care îl poți regăsi aici, vei reuși să eficientizezi costurile facturilor lunare. Vei putea regla astfel temperatura din fiecare cameră, vei putea seta o temperatură mai mică atunci când pleci de acasă sau vei putea crește temperatura într-o anumită zonă a casei tale. Astfel de cronotermostate permit setarea unor temperaturi diferite pentru fiecare zi a săptămânii, beneficiind de 6 programe de comutare libere. Este un cronotermostat digital, ca atare nu va fi nevoie de conectarea acestuia prin cabluri.

4. Înlocuiește piesele stricate din timp. Atunci când constați că centrala termică are anumite piese stricate sau urmează să se strice, având o durată mică de viață, poate că ar fi bine să alegi să le înlocuiești din timp, prevenind apariția unei astfel de probleme chiar în timpul sezonului rece.

5. Descoperă pierderile de căldură și încearcă să scapi de aceste „scurgeri” de căldură. Situațiile de acest gen sunt destul de neplăcute, iar pierderile de acest fel de căldură vor determina costuri ale facturilor lunare mult mai mari. Ai putea apela la un aparat care să descopere pe unde sunt scurgerile de căldură din casă și astfel să știi unde anume să realizezi o izolație mai bună. Este foarte important să te preocupi de starea tâmplăriei, a ușilor și a geamurilor și ori de câte ori constați că o anumită piesă trebuie înlocuită sau reparată să apelezi la îndeletnicirea meșterilor tâmplari și astfel să rezolvi problema.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *