5 lucruri de care ai nevoie pentru amenajarea camerei copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că cea mai frumoasă activitate din timpul sarcinii care le face pe viitoarele mămici să nu se mai gândească la cât de umflate sunt picioarele lor sau câte kilograme indică cântarul, este amenajarea camerei copilului. Cele mai multe mămici profită de timpul liber pe care îl au acum la dispoziție pentru a amenaja cea mai frumoasă cameră pentru nou-născut, acea cameră unde micuțul să aibă parte de zile pline de joacă, de seri încărcate cu povești, de studiu și de noi experiențe. Iată cum camera copilului trebuie amenajată în așa fel încât să corespundă cu toate activitățile pe care le va întreprinde cel mic.

Dacă în primele luni de viață, camera sa va fi doar un alt spațiu care trebuie explorat, cât de curând camera îi va găzdui cărțile de școală, prietenii și pasiunile. Poate părea destul de dificil să amenajăm o cameră astfel încât să se potrivească cu toate etapele prin care va trece copilul, însă cu câteva trucuri, camera poate fi amenajată în așa fel încât să fie potrivită pentru bebelușul de câteva zile, cât și pentru anii de studenție. Iată, în cele ce urmează, care sunt acele trucuri prin care puteți amenaja camera copilului astfel încât să facă față testul timpului:

  1. Investiți în lucruri de calitate, care asigură confort. Din primele zile de viață și până la cele mai înainte vârste, mai presus de toate omul are nevoie de confort. Iar un produs care ne poate oferi confortul la care râvnim este tocmai salteaua. Bebelușul cu atât mai mult are nevoie de o saltea corespunzătoare, mai ales că foarte curând se va desprinde de confortul pântecelui mamei și va face cunoștință cu noua lume. Aici veți găsi numeroase tipuri de saltele și protecții pentru saltele destinate bebelușului. Puteți opta pentru saltea practică și convenabilă pe care o puteți așeza în patul dumneavoastră, pentru a-i supraveghea somnul nou-născutului în primele luni de viață, iar când veți dori să îl învățați să doarmă în propria sa cameră, puteți opta pentru o saltea de bună calitate, care asigură un somn odihnitor.
  2. Optați pentru piese de mobilier clasice, de care copilul va avea nevoie din primii ani de viață și până în anii de școală. Printre aceste piese de mobilier se numără, desigur, un pat confortabil, un dulap încăpător, un birou și un scaun, poate o mică bibliotecă sau câteva rafturi. Aici veți găsi birouri și accesorii pentru copii, care pot fi cu ușurință folosite și în perioada anilor de școală. Realizate din MDF, din pal sau din lemn de esență tare, cu sertare, rafturi, corpuri de depozitare și multe alte accesorii utile, camera copilului nu poate fi completă fără un birou. Aici va desena, va învăța cum să scrie și să citească, va folosi un abac și tot aici se va pregăti pentru examene, pentru teze și pentru alte realizări academice.
  3. Achiziționați un dulap încăpător, cu sertare, bară de umerașe și alte opțiuni de depozitare. Încă din primele luni de viață, veți fi surprinși să vedeți că totuși bebelușul a acumulat deja câteva lucruri care ocupă un spațiu generos. De la body-uri, tricouri, haine de vară, haine de iarnă, geci, saci de dormit, pleduri și multe alte articole, lucrurile noului membru al familiei au nevoie de un loc numai al lor. Cu timpul, copilul va acumula și mai multe lucruri, mai ales dacă se va dovedi pasionat de tot felul de activități care necesită echipament special, fie dans, balet, fotbal sau tenis. Cu cât dulapul copilului este prevăzut cu mai multe opțiuni de depozitare a hainelor cu atât mai bine. O bară de umerașe este necesară pentru jachete, cămăși, uniforma școlară, în timp ce sertarele sunt utile pentru depozitarea articolelor mici.
  4. Cutii și coșuri de depozitare. Acestea sunt poate printre cele mai utile lucruri de care veți avea nevoie. La început, coșurile vor fi indispensabile pentru organizarea jucăriilor, mai apoi pentru organizarea echipamentelor sportive, a cărților și a lucrurilor care prezintă interes pentru copil. Orice cameră, indiferent de cât de spațioasă sau restrânsă este, va arăta cu mult mai organizată dacă toate lucrurile vor avea un loc al lor și nu vor sta împrăștiate pe pardoseală.
  5. Perdele și draperii. Pentru o creștere și dezvoltare armonioasă, copilul are nevoie de un somn odihnitor. Așa cum patul joacă un rol esențial, la fel de importante sunt și perdelele și draperiile. Pentru o odihnă de bună calitate, copilul trebuie să doarmă în întuneric și fără zgomote, iar această regulă este valabilă pe tot parcursul vieții.

În cele din urmă, pentru ca bebelușul să își primească camera la cheie, va avea nevoie de perne calitative, de propria sa pilotă, de lenjerii de pat realizate din cele mai calitative materiale și de un covor care să facă față poftei sale de explorare și de joacă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *