5 lucruri de care ai nevoie în bucătărie atunci când ai un copil mic

Un copil mic înseamnă multă grijă pentru mama începătoare. Acesta trebuie să fie foarte bine îngrijit și mai ales are nevoie de mult timp și multă atenție din partea părinților săi. Iar atunci când copilul deja a depășit statutul de sugar și a încercat mâncarea solidă, mama trebuie să dea dovadă de multă inspirație și mai ales de istețime în bucătărie, preparând mâncăruri delicioase.

Indiferent de rețeta aleasă, mama va petrece zilnic în bucătărie ore întregi pentru ca micuțul său să primească cea mai bună hrană, o ciorbă amestecată cu multă dragoste sau o prăjitură delicioasă preparată cu multă grijă.

Și pentru a-ți face viața mai ușoară, iată 5 lucruri de care ai nevoie în bucătărie atunci când ai un copil mic:

 1. Aceste prăjitoare de pâine – sunt foarte utile pentru orice părinte. Orice copil iubește pâinea prăjită cu unt și unsă cu dulceață sau miere, astfel că mai mult ca sigur aceste bucăți rumenite reprezintă o alegere aproape a fiecărei dimineți. De aceea, este bine să iei în calcul un prăjitor de pâine de cea mai bună calitate, care să poată satisface dorințele piticilor.

 2. Acest blender este foarte bun pentru orice bucătărie, mai ales în perioada de început a diversificării alimentației bebelușului, atunci când cel mic nu poate să mestece cu grijă alimentele și există pericolul de înecare. În această perioadă, în care cel mic face cunoștință cu hrana solidă, mama trebuie să paseze foarte bine alimentele solide, cu ajutorul unui astfel de produs.

 3. Robot de bucătărie – un astfel de produs este foarte bun pentru orice mămică. Cu ajutorul lui, mama poate pasa, toca, felia sau stoarce alimentele. Unele aparate de acest gen pot avea și funcția de preparare la abur ale alimentelor, o soluție foarte sănătoasă pentru întreaga familie. Un robot de bucătărie reprezintă pentru orice gospodină un ajutor de nădejde la prepararea mâncărurilor preferate ale familiei.

 4. Sterilizator de biberoane – un sugar consumă foarte mult lapte. Iar atunci când nu este alăptat la sân lucrurile nu sunt cele mai ușoare pentru mamă. Va avea nevoie întotdeauna de un biberon perfect curat, bine spălat și igienizat, astfel încât să fie ferit de microbi sau bacterii. Încearcă să folosești un sterilizator de biberoane, fiind un aparat benefic pentru a te asigura că biberonul din care îi oferi hrana de zi cu zi este perfect curat, iar bebelușul nu este în niciun pericol.

 5. Aparat de gătit cu aburi – acesta face parte din categoria electrocasnicelor mici, însă pe cât de mici, pe atât de folositoare. Gătitul cu aburi reprezintă o modalitate sănătoasă de a face mâncare, întreaga familie fiind ferită de efectele nedorite ale prăjelilor. Nu ezita ca atunci când ai un copil să îi oferi o hrană sănătoasă, folosind acest aparat, ușor de utilizat. Legumele și carnea se pot asorta și găti toate deodată, într-un timp destul de redus.

 


Lasă un Comentariu...

*