5 idei pentru amenajarea unei garsoniere atunci când vine un bebeluș

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a unui bebeluș s-ar putea să fie o surpriză frumoasă pentru întreaga familie. Dacă cei mai mulți tineri consideră că trebuie să aștepte o vreme până să devină părinți, există și situații în care bebelușul se grăbește să vină pe lume și astfel planurile de cumpărare a unei locuințe mai mari până la venirea copilului sunt date peste cap.

Dacă nu dispui de resursele financiare care să îți permită să cumperi un apartament cu mai multe camere și nici nu poți face un credit imediat, atunci îți rămâne o singură soluție – amenajarea garsonierei pe care o ai pentru a da senzația de mai mult spațiu. Tot ceea ce vei crea îți va fi de mare folos cel puțin pentru următoarea perioadă.

Iată mai jos 5 idei pentru amenajarea unei garsoniere atunci când vine un bebeluș:

1. Planifică atent fiecare zonă, astfel încât totul să ți se potrivească atât ție cât și bebelușului tău! Dacă avem în vedere amenajarea garsonierei nu trebuie să începi acest proces fără să nu ai un plan bine stabilit. Și pentru a face acest lucru trebuie fie să vorbești cu un arhitect, fie să realizezi anumite schițe și desene care să cuprindă toate nevoile spațiului în care locuiești cu copilul. Dimensiunea garsonierei este un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere și de aceea, totul se va schița după lungimea și lățimea laturilor. Nu uita, chiar dacă planifici o schimbare curând, ar fi bine să iei în calcul câteva soluții practice de amenajare de care să te poți folosi chiar și atunci când copilul este mai mare. Oricând pot apărea neprevăzute, așa că este bine să urmărești atent ceea ce ai de făcut.

2. Alege mobilierul potrivit – cu toate că nu beneficiezi de un spațiu foarte mare, ai putea să alegi piesele de mobilier de care ai nevoie și cu toate acestea să faci economie de spațiu. Mobilierul multifuncțional și cel modular sunt soluții pentru amenajarea garsonierei. Optează pentru spații de depozitare, pentru mese rabatabile, scaune cu loc de depozitare în interior, pentru o măsuță ce poate depozita tabureții în interiorul acesteia, dar și pentru o canapea extensibilă și confortabilă în care să bei aceste cocktailuri pentru o porție în plus de energie.

3. Amenajează zona pentru bebeluș! Trebuie să știi că de această dată nu sunteți singuri. Noul venit are nevoie de propriul său spațiu, care trebuie să fie amenajat cu multă grijă și preocupare. Pătuțul, masa de înfășat sau dulăpiorul de haine – toate acestea trebuie să se regăsească în garsoniera de altădată. Ai putea alege un pătuț cu spațiu de depozitare, așa încât să renunți la dulapul de haine și o măsuță de înfășat care să poată fi așezată pe marginile pătuțului, economisind spațiu. Nu uita nici de amenajarea zonei de joacă, chiar dacă acum este mic, în curând va crește mare, va merge în picioare și va dori să se joace.

4. Culorile deschise dau senzația de spațiu – iată un alt aspect la care trebuie să fii atentă. Nu cumpăra nici piese de mobilier închise la culoare și nici nu vopsi pereții în nuanțe închise. Toate acestea vor da senzația unui spațiu și mai mic, așa că ar fi bine să alegi culori deschise, care să îți dea senzația unei garsoniere mari.

5. Soluțiile de iluminat – dacă până nu demult iubeai lumina nu foarte puternică, nu uita că de această dată ai un bebeluș care iubeșțe un iluminat mai puternic mai ales în timpul zilei. Încearcă să faci astfel încât lumina naturală să intre dinspre exterior și să bucure spațiul și privirea copilului. Becurile cu LED pot fi considerate o soluție potrivită atunci când vine vorba despre lumina artificială, având o durată de viață mai mare și un consum mic de energie. Nu uita ca foarte aproape de pătuțul copilului tău să lași o lampă de veghe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *