5 idei de renovare pentru o casă cu copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Locuința noastră este spațiul în care trebuie să ne simțim cel mai bine, de aceea mulți dintre noi simțim că aici suntem acasă. Și atunci când există planuri de creștere a numărului membrilor de familie, prin venirea unui bebeluș, mai mult ca sigur spațiul creat pentru doi poate că nu mai este suficient. Vei avea nevoie de un dormitor pentru bebeluș, de un loc unde să îi așezi pătuțul, scaunul de masă, dar și un loc unde copilul să se poată juca în voie și unde să se regăsească toate jucăriile sale. De aceea, iată mai jos 5 idei de renovare pentru o casă cu copii:

casa1. Ai în vedere materialele de finisare care se pot curăți ușor – o casă cu copii înseamnă și ceva dezordine, uneori covoare pătate, dar și pereți colorați. De aceea, fie că este vorba despre pereți, fie de pardoseală ar trebui să alegi materiale pe care să le poți curăța ușor. De exemplu, ai putea alege gresia pentru pardoseala din bucătărie pentru că mai mult ca sigur copilul, în timpul diversificării va arunca multe alimente pe jos și astfel totul se va murdări ușor. Gresia se poate șterge destul de repede cu ajutorul unui mop și astfel nu va mai exista nici urmă de murdărie. De asemenea, pentru dormitor sau pentru locul în care se joacă mereu este potrivită mocheta, însă atunci când vorbim de living, un spațiu creat atât pentru membrii mici și mari ai familiei, dar și pentru musafiri, ar fi indicat să alegi parchet laminat de la MatHaus, fiind ușor de întreținut și mai ales de montat. Înfățișarea casei se va schimba destul de ușor.

2. Pune accent pe calitate – materialele alese pentru renovarea locuinței tale trebuie să fie în primul rând de cea mai bună calitate întrucât copiii vor „testa” aproape fiecare colț de perete, vor arunca cu diverse obiecte, fie din greșeală, fie pentru a face cunoștință cu zgomotele și de aceea, cu cât vor fi mai bune, cu atât vor fi puține șanse să se deterioreze.

3. Amenajează-i camera conform dorințelor sale – dacă copilul este mai mare ar fi bine să ții cont și de ceea ce spune copilul. Mai mult ca sigur se imaginează într-o cameră cu multe jucării, dar și într-un spațiu desprins din lumea Disney, cu paturi și mobilier vesel și colorat, așa că ar fi bine să mergeți împreună la cumpărături. Dacă copilul este mai mic, atunci hotărârile le vor lua părinții în funcție de utilitate.

4. Ai grijă la colțurile mobilierului – atunci când bebelușul este foarte mic, colțurile pot fi un mare pericol pentru acesta. Se va putea accidenta destul de ușor, așa că fie vei alege un mobilier cu colțuri rotunjite, fie vei încerca să găsești soluții astfel încât să nu existe niciun risc ca bebelușul să se lovească în marginile sale. Și la prize trebuie să fii la fel de atent – mulți copii sunt tentați să le încerce, riscurile fiind foarte mari.

5. Vopsea lavabilă pe pereți de culoare albă – iată un truc pentru proaspeții părinți. Aproape că nu există copil care să nu încerce măcar un colțișor de perete, realizând un desen propriu, așa că vopseaua lavabilă de culoare albă îți va lăsa posibilitatea să o ștergi foarte ușor. Dacă vei alege ceva colorat sau tapet, atunci mai mult ca sigur nu vei mai avea cum să acoperi ceea ce a făcut copilul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *