5 idei de care să ții cont pentru amenajarea camerei copilului

Amenajarea camerei copilului reprezintă pentru orice părinte un lucru pe care îl va face cu multă bucurie, încă de la venirea acestuia pe lume. Mai înainte de naștere, va pregăti totul minuțios, va alege un mobilier de calitate și mai ales funcțional, va opta pentru decorațiunile de perete, astfel încât totul să fie vesel și colorat.

camera copiluluiȘi pentru că există numeroase produse pentru decorarea și amenajarea camerei copilului, părinții trebuie să dea curs ideilor lor și astfel să creeze cele mai frumoase decoruri, care îl va bucura nespus de mult pe noul venit. Este bine totuși ca alegerile să fie făcute cu grijă, astfel încât totul să fie de cea mai bună calitate.

Fie că vei opta pentru aceste idei amenajarea camerei copilului, fie pur și simplu vei opta pentru alte trucuri de decor, camera copilului va putea fi decorată exact așa cum îți dorești.

Iată 5 lucruri de care să ții cont pentru amenajarea camerei copilului:

1. Alege un mobilier de calitate – indiferent de vârstă copilul are nevoie de mult confort. De aceea, atunci când vei alege un pătuț este bine să optezi pentru un produs de calitate care să îi ofere cea mai bună relaxare în timpul somnului. Cu toate acestea, pătuțul său trebuie să fie completat de această saltea ortopedică, pentru o poziție corectă în timpul nopții și mai ales pentru un somn liniștit. Nu uita nici de dulăpior, birou și scaun de lucru, ce trebuie să fie ergonomic, dar și de masă de înfășat, atunci când copilul este mic și trebuie să fie schimbat des de scutecele murdare.

2. Decorează pereții camerei în culori vesele – aceste lucruri sunt interesante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De aceea, este bine să iei în calcul decorarea pereților din camera copiilor cu un fototapet pe care să fie imprimate anumite personaje din lumea Disney, fiind extrem de încântătoare. Poți opta, atunci când ai mai mult talent să pictezi pereții din camera copilului tău cu un anumit personaj pe care îl îndrăgește.

3. Alege o temă și urmează dorințele copilului! Mai ales atunci când copilul este mai mare, ai putea să încerci să identifici care sunt preferințele sale. De exemplu, dacă ai un copil care iubește mult mașinile ai putea să îi cumperi un pat sub formă de mașină, în care mai mult ca sigur se va simți minunat, poți decora pereții cu anumite stickere decorative și chiar poți alege covorul cu astfel de imagini. De asemenea, dacă iubește poveștile cu pirați sau navele spațiale, trebuie să te bucuri și să știi că astfel de decorațiuni există și mai mult ca sigur, l-ar putea bucura pe copil. Și pentru fetițe, lucrurile sunt la fel de simple – vei putea alege ca idee de decor o poveste cu prințese sau zâne sau vei putea alege decorarea camerei asemenea unei căsuțe dragi aflate în pădure.

4. Ai în vedere amenajarea unei camere pentru doi copii – și aici lucrurile sunt destul de ușoare. Ca atare, atunci când nu ai foarte mult spațiu în locuință ai putea opta pentru amenajarea unei camere pentru doi copii, cu paturi suprapuse și cu alegerea unei teme care să fie potrivite pentru ambii copii. Poți alege și birouri care se rabatează, astfel încât să existe mai mult spațiu în casă.

5. Nu uita de accesorii! Acestea sunt foarte importante pentru orice copil. Ca atare, ar fi bine să alegi o tablă interactivă pe care copilul să poată scrie sau poți opta pentru un covor pe care să fie imprimată o anumită pistă sau un anumit joc. Poți cumpăra un mobilier alb care să poată fi pictat chiar de către copil cu anumite vopsele speciale.

Amenajarea camerei copilului este destul de ușoară. Vei avea nevoie de puțină imaginație, dar și de câteva idei care să te inspire pentru a transforma totul într-un decor frumos, exact pe placul copilului.

 


Lasă un Comentariu...

*