5 idei de amenajare ale locuinței cu bani puțini

Amenajarea locuinței ne preocupă pe fiecare pentru că aici trebuie să se creeze un spațiu în care să ne simțim „acasă”. Orice obiect de decor, orice electrocasnic sau piesă de mobilier trebuie alese cu multă grijă astfel încât totul să arate perfect.

Și pentru ca decorul să fie cel mult așteptat este nevoie de sfaturile unui designer de interior sau de multă imaginație. Mai înainte de toate trebuie să se stabilească stilul de amenajare pe care îl dorești în casa ta și mai apoi trebuiesc alese cu multă grijă toate celelalte elemente.

Iată mai jos 5 idei de amenajare ale locuinței cu bani puțini:

1. Alege stilul care se potrivește cel mai bine locuinței tale și dorințelor tale! De exemplu, această amenajare în stil shabby chic este cât se poate de elegantă. Piesele de mobilier, atinse de patina timpului reușesc să creeze un farmec aparte fiecărei camere și de aceea este bine să ai în vedere această idee. Un alt stil des întâlnit este cel minimalist, mai ales în cazul locuințelor mici. Cu cât vor fi mai puține piese de mobilier, cu atât reușești să ai senzația unui spațiu mai mare. Și toate aceste lucruri nu implică costuri mai mari, ci doar multă creativitate.

2. Electrocasnice moderne – iată un alt truc pe care trebuie să îl urmărești. De exemplu, ai putea opta pentru plite incorporabile, precum sunt acestea, sau pentru un cuptor electric. De asemenea, combina frigorifică, hota, dar și cuptorul cu microunde sau esspresorul sunt alte lucruri care trebuie să se regăsească în casa ta, fiind foarte utile în bucătărie. Și toate acestea trebuie să respecte o linie modernă, fiind frumos realizate, dar și de bună calitate.

3. Piese de mobilier de efect – nu uita niciodată de fotoliul comod așezat în colțul camerei și nici de măsuța la care te machiezi în fiecare dimineață. Acestea sunt piese de mobilier extrem de frumoase și care pot pune orice spațiu în evidență. De asemenea, biblioteca este un alt obiect de mobilier foarte apreciat de cei pasionați de frumos. Dacă preferi stilul minimalist, din living mai mult ca sigur nu trebuie să lipsească o canapea încăpătoare, în care să te poți simți bine ori de câte ori privești la televizor.

4. Iluminatul locuinței – un alt lucru pe care trebuie să îl privești cu multă atenție! Corpurile de iluminat sunt de mare importanță atunci când te afli în perioada de amenajare a locuinței tale. Acestea vor putea transforma destul de mult spațiul și de aceea trebuiesc alese cu multă grijă. Ai putea opta pentru corpuri de iluminat suspendate pentru bucătărie și living, dar și pentru corpuri de iluminat de tavan pentru zona de intrare, baie sau dormitor. Pentru un iluminat de calitate, la baie ai putea opta pentru spoturi. Și nu uita de lumina caldă – este de nelipsit pentru un spațiu relaxant.

5. Accesoriile – elemente importante pentru o amenajare cu stil. Acestea nu trebuie să lipsească din locuința ta. De aceea, este bine să alegi produse de bună calitate, care să reușească să creeze contrastele de care ai nevoie. Este bine să pui accent pe perne colorate, perdele și draperii de bună calitate, dar și pe tablouri.


Lasă un Comentariu...

*