5 accesorii care nu trebuie să lipsească din baie

Amenajată corect, baia s-ar putea transforma, oricând, într-un mic spa la domiciliu. Descoperă cele 5 accesorii care nu trebuie să lipsească din baie. Ele sunt utile și contribuie, totodată, la crearea unei atmosfere plăcute și primitoare.

Conform cercetătorilor scoțieni, petrecem, săptămânal, aproximativ 100 de minute în camera de baie. O pătrime din acest timp este destinat dușului. Altă pătrime – spălatului pe dinți. La prima vedere, nu pare foarte mult. Un calcul rapid ne arată, însă, că asta înseamnă circa 87 de ore pe an! În plus, camera de baie e primul spațiu în care intrăm, de obicei, dimineața. Practic, ziua noastră începe aici. Iar conform înțelepciunii populare – ziua buna se cunoaște de dimineață.

Asigură-te că ai la dispoziție toate cele 5 accesorii care nu trebuie să lipsească din baie și începe-ți ziua cu dreptul. Iată de ce ai nevoie:

  1. O cabină de duș. Spre deosebire de o cadă, cabinele de duș sunt considerate mai sigure, ferindu-te de accidente neprevăzute. De asemenea, ele ocupă mai puțin spațiu și sunt mai ușor de curățat, lăsându-ți mai mult timp liber pentru tine. Nu în ultimul rând, se potrivesc cu stilul de viață urban și cu conceptele eco. Pentru un duș de 5 minute, se folosesc, de obicei, circa 47 de litri de apă. Pentru a umple o cadă – între 95 și 170 de litri! Lesne de observat, cabina de duș te ajută nu doar să simți că salvezi natura, ci și să faci economii. Pentru a dispune de toate aceste beneficii, e suficient să-ți achiziționezi o cabină duș 80×80.
  2. Un bideu. Hotelurile și locuințele moderne pun adesea la dispoziția clienților un bideu. De ce nu ți-ai transforma și tu locuința într-una contemporană, de ultimă generație? Achiziția vine la pachet cu o serie de beneficii. Cea mai importantă dintre ele este senzația de curățenie resimțită, obținută mai rapid decât prin utilizarea tradiționalei hârtii igienice. Apa este, de asemenea, o opțiune mai sanitară și mai puțin iritantă. Un bideu va elimina disconfortul resimțit de cei care suferă de hemoroizi sau constipație, micșorând totodată riscul de infecții ale tractului urinar. Simultan, va reduce semnificativ cantitatea de materiale sanitare utilizate. Și, oricât de surprinzător ar părea, bideul economisește apa! Studiile arată că pentru fabricarea hârtiei igienice se folosește o cantitate de 5 ori mai mare de apă decât utilizează un bideu. Dacă te gândești să-ți achiziționezi unul, îl găsești aici.
  3. O oglindă. Oglinzile ne fac viața mai bună. Pe lângă faptul că ne anunță când ne stă părul aiurea sau ne-a rămas o bucată de spanac între dinți, ele ne pot ajuta, de asemenea, să obținem un spațiu mai confortabil. Cum e posibil? Oglinzile amplasate pe perete fac spațiile să pară mai mari și contribuie la reflectarea luminii. Atât generozitatea spațiului cât și sursele de lumină sunt strâns legate de buna noastră dispoziție. Mai mult, psihologii susțin că oglinzile ne pot ajuta să devenim mai activi, motivându-ne să practicăm sportul.
  4. Prosoape moi. Prosoapele reprezintă un detaliu esențial pentru o baie. Alege unele moi și calitative, care să-ți ofere senzații tactile plăcute. Nu uita să le cureți o dată la două zile, pentru a evita bolile de piele. Iar ca să fii sigur(ă) că se vor usca rapid, investește într-un încălzitor pentru prosoape.
  5. Un odorizant sau bețișoare parfumate. Serviciile pe care le poate aduce aromaterapia nu sunt deloc neglijabile. Pentru a crea în baie o atmosferă relaxantă, apelează la odorizante sau bețișoare parfumate cu aromă de mușețel, levănțică sau vanilie. Iar dacă, dimpotrivă, vrei ca baia să fie un spațiu care să-ți insufle energie, optează pentru mirosurile de citrice sau mentă.


Lasă un Comentariu...

*