4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru amenajarea bucătăriei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este locul în care întreaga familie se reunește în jurul mesei, prepară bucatele alese și de aceea trebuie să fie foarte frumos amenajată și adaptată nevoilor tale și ale familiei. Aceasta trebuie gândită ca un spațiu unitar de care să te poți bucura ori de câte ori ai ocazia.

bucatarieDacă te afli în faza de amenajare sau renovare a bucătăriei ar trebui să ții cont de mai multe aspecte importante. Mai înainte de toate ar trebui să măsori foarte bine spațiul de care dispui și să te decizi asupra tipului de bucătărie pe care ți-l dorești. De asemenea, este bine să planifici foarte atent care sunt electrocasnicele mari și mici de care ai nevoie și în funcție de acest lucru să stabilești locul în care le vei amplasa. Este la fel de important să identifici care este tipul de amenajare care ți se potrivește atât ție, cât și restului membrilor familiei tale.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru amenajarea bucătăriei tale:

1. Identifică care este stilul de amenajare pe care ți-l dorești cel mai mult

Acest lucru este punctul de la care se pornește. Ar fi indicat să afli care este stilul care ți se potrivește cel mai mult, așa cum vei observa în aceste idei despre amenajarea bucătăriei și în funcție de acest lucru să continui proiectul de amenajare. Este foarte important ca bucătăria ta să arate impecabil. În funcție de stabilirea stilului de amenajare vei ști care este tipul de mobilier pe care să îl alegi, cum să împarți spațiul și mai ales cum să așezi electrocasnicele și care să fie forma acestora. Vei identifica și culorile de care să te folosești pentru ca totul să iasă ca la carte.

2. Alege electrocasnicele de care ai nevoie!

Nu există bucătărie fără electrocasnice mari și mici, fără combină frigorifică, mașină de spălat vase, cuptor electric sau plită. Aceste lucruri sunt de un real ajutor pentru orice bucătărie. Este bine să identifici exact care sunt electrocasnicele de care ai nevoie pentru a ști mai apoi cum alegi mașina de spălat vase, combina frigorifică, plita sau cuptorul. Le vei alege în funcție de tipul de amenajare al bucătăriei tale, formă, dar și de culori, pe lângă utilitate.

3. Împarte spațiul corect!

Ar fi bine să respecți triunghiul funcțional al bucătăriei – aragaz, zona de lucru și chiuvetă. Acestea nu trebuie să se afle departe unele de celelalte, fiind zona în care te concentrezi la gătit. De aceea, este bine ca în schițele tale de amenajare și în funcție de spațiu să le ai în vedere și să le așezi cât mai aproape unele de celelalte. La fel de importantă este și combina frigorifică, dar și mașina de spălat vase sau zona electrocasnicelor mici. Dacă ai o bucătărie mare nu o supraaglomera cu prea multe obiecte de mobilier

4. Asigură un iluminat potrivit acestei încăperi

În bucătărie este nevoie de un iluminat cald, dar în același timp suficient de puternic. Așa că ar fi indicat să realizezi o schiță de iluminat potrivită, cu becuri cu LED, mult mai rezistente în timp. De asemenea, este bine să te joci puțin cu corpurile de iluminat și să creezi efectul mult așteptat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *