4 idei prin care poţi aduce natura în camera copilului tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După vârsta de 4-5 ani, chiar şi cei mai răsfăţaţi copii ar trebui să doarmă în camera lor. Cei mai mulţi părinţi întâmpină probleme când vine vorba de a-l învăţa pe copil că de acum este mare şi este timpul să doarmă în camera sa. O modalitate prin care vă puteţi recupera patul, somnul şi intimitatea, este să îi oferiţi copilului o cameră minunată, desprinsă din basmele pe care i le citiţi seara înainte de culcare.

Contrar multor tendinţe şi fotografiilor care circulă în mediul online, camera copilului nu mai trebuie să fie acel loc încărcat cu mobilier, cu tot felul de culori şi cu jucării în toate colţurile şi pe toate rafturile. Întâi de toate, camera copilului trebuie să fie un loc ferit de zgomot, un loc numaidecât prevăzut cu draperii pentru ca el să doarmă cât mai bine şi un loc unde natura este ca la ea acasă.

În rândurile următoare, vă prezentăm câteva idei prin care puteţi înlocui multitudinea de piese de mobilier şi jucării cu câteva elemente naturale, foarte potrivite pentru copii.

  1. Dacă în trecut, cei mai norocoşi copii aveau camerele pictate, astăzi putem înlocui pictura laborioasă cu un tapet minunat, care înfăţişează natura în toată splendoarea sa şi care se aplică cu mare uşurinţă. Puteţi opta pentru un tapet cu munţi, cu lacuri, cu poteci din păduri, cu o câmpie plină de flori, cu un cireş japonez în plină floare sau cu personajele preferate din desenele animate, dacă aceasta este dorinţa copilului. La fel de indicate sunt şi stick-erele pentru copii, care se lipesc uşor şi nu lasă urme dacă doriţi să le dezlipiţi.
  2. Accesorii decorative de perete. Dacă pe un perete veţi aplica tapet, asta nu înseamnă că ceilalţi pereţi trebuie să fie goi. Nu trebuie să fie nici supraîncărcaţi. Prin urmare, trebuie să optaţi pentru câteva accesorii decorative de perete de mare efect. Sunt numeroase idei decoraţiuni interioare din care vă puteţi inspira. De exemplu, pentru o cameră de copil este minunat un ceas frumos, un felinar din lemn sau un prinzător de vise în zona patului.
  3. Florile decorative prin flori sau frunze au darul de a aduce la viaţă orice încăpere. Pentru ca cel mic să înveţe să iubească şi să respecte natura, câteva ghivece cu flori sunt ideale pentru camera sa. Florile decorative prin flori surprind prin gingăşia şi frumuseţea lor în fiecare perioadă de înflorire, iar florile decorative prin frunze sunt superbe pe tot parcursul anului, date fiind particularităţile plantei. La fel de bine, copiii pot învăţa să grădinărească de la vârste mici. Câteva seminţe de plante aromatice, un ghiveci şi pâmânt bun de grădină reprezintă kit-ul perfect pentru un grădinar începător. Nu uitaţi de stropitoare. Copilul poate creşte la fereastra sa busuioc, oregano, mentă sau măgheran.
  4. Utilizaţi elemente de exterior în interior. O altă modalitate foarte bună de a invita natura în camera copilului este să folosiţi în amenajare elemente specifice grădinilor şi teraselor. De exemplu, zona de joacă din camera copilului poate fi pavată cu dale de cauciuc de exterior, iar un cort pentru copii va transforma pe loc camera. La fel de bine, puteţi folosi scaune de exterior, cum sunt cele minimaliste, cu influenţe scandinave. Iar dacă vreţi să îi faceţi o mare bucurie copilului şi camera este destul de generoasă, puteţi să montaţi un leagăn sau un hamac.

În esenţă, camera trebuie să îi ofere copilului acel loc unde se poate regăsi pe sine şi unde îşi poate descoperi pasiunile, talentele şi potenţialul. Totodată, camera trebuie să reprezinte locul cel mai frumos de joacă unde îşi poate invita prietenii. Şi tot aici, copilul trebuie să doarmă liniştit, fără frica monştrilor de sub pat, pentru ca dimineaţa să se trezească revigorat şi gata de noi aventuri.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *