4 cele mai importante echipamente de care ai nevoie în bucătăria ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există mai multe elemente importante într-o bucătărie care funcționează împreună cu scopul de a crea un spațiu frumos, practic și funcțional. Echipamentele de bucătărie sunt esențiale pentru funcționalitate, mai ales că dețin și multe alte avantaje. Cele mai moderne echipamente ne ușurează sarcinile de zi cu zi, ne sporesc confortul, dețin tot felul de funcții avansate care vizează economia de energie și, totodată, sunt și foarte estetice. Pe de altă parte, noile inovații și stilurile diferite fac mai dificilă ca oricând luarea unei decizii.

21511-4-cele-mai-importante-echipamente-de-care-ai-nevoie-în-bucătăria-ta

Iată ce trebuie să știți atunci când sunteți pe cale să achiziționați noi echipamente pentru bucătărie:

  1. Cuptor și plită. Dacă înlocuiți cuptorul curent, va trebui să găsiți o opțiune care să se potrivească cu spațiul de care dispuneți. În al doilea rând, decideți dacă doriți să aveți cuptorul separat de plită, deoarece multe modele includ ambele. Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni mai compacte, o soluție poate fi un cuptor incorporabil, care este prevăzut totodată cu o varietate de funcții. Dacă treceți la un model mai nou, puteți alege dintre cuptoare electrice cu tehnologie inteligentă integrată. Unele dintre cele mai noi modele de cuptoare pot seta și controla timpul de gătit. Foarte multe persoane aleg să păstreze plita separată de cuptor. Din nou, va trebui să vă decideți între plită electrică sau pe gaz. Plitele pe gaz tind să ofere mai mult control asupra temperaturii, astfel încât mâncarea să se gătească mai precis, în timp ce plitele electrice sunt mai ușor de instalat. Dacă veți configura plita separat de cuptor, va trebui să aveți o sursă adecvată de gaz sau electricitate.
  2. Frigider și congelator. Frigiderul și combina frigorifică ocupă cel mai mult spațiu într-o bucătărie. Din fericire, pentru cei care dispun de o mică bucătărie, există mai multe modele compacte disponibile în prezent. Puteți alege dintre modele populare cu o lățime cuprinsă între 48 și 60 de cm, ceea ce vă ajută să economisiți spațiu în bucătărie, având totodată suficient loc pentru depozitarea alimentelor. Dacă obiectivul personal este acela de a economisi spațiu, evitați combinațiile de frigider și combină frigorifică. În schimb, dacă vă doriți o bucătărie practică și inteligentă, optați pentru o combină frigorifică no frost sau pentru un frigider cu tehnologie integrată care poate reda muzică, vă poate menține alimentele proaspete și multe altele.
  3. Cuptor cu microunde. Acesta este un element opțional într-o bucătărie. Unele persoane optează pentru un cuptor cu microunde care poate fi pur și simplu amplasat pe blat sau instalat într-un dulap, în timp ce alte persoane renunță la acest echipament pentru a economisi spațiu și energie. Gama de cuptoare cu microunde este una foarte variată, incluzând cuptoare foarte ieftine și până la modele de înaltă tehnologie, care costă mult mai mult.
  4. Mașină de spălat vase. Mulți susțin că mașina de spălat vase este opțională, în timp ce alții o consideră o necesitate. După ani de zile în care ați spălat vasele manual, s-ar putea să constatați ce diferență poate face o mașină de spălat vase. Nu veți mai pierde timp prețios spălând fiecare farfurie și bol în parte, câștigând astfel timp pe care îl puteți petrece după cum vă doriți. Când achiziționați o mașină de spălat vase, va trebui mai întâi să căutați un model care să se potrivească în spațiul de care dispuneți. Multe modele au rafturi reglabile și diverse cicluri de spălare, așa că vă pot curăța vasele în cel mai scurt timp. Dacă obișnuiți să organizați frecvent mese în familie, petreceri sau grătare cu prietenii, o mașină de spălat vase chiar este necesară.  

Echipamentele pot face o mare diferență în ceea ce privește confortul, funcționalitatea și aspectul general al bucătăriei, iar o altă veste foarte bună este că cele mai noi echipamente îmbunătățesc și eficiența energetică a locuinței.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *