3 moduri pe care să le iei în considerare pentru a beneficia de apă caldă menajeră

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Au trecut demult vremurile în care racordarea la rețeaua de apă caldă era un lux. Se pare că din ce în ce mai puține locuințe nu beneficiază de aceste condiții minime de confort, fie că este vorba despre apartamente, unde lucrurile sunt mai simple din acest punct de vedere, fie despre case la curte.

centralaIndiferent de zona în care locuiești, acum ai posibilitatea de a beneficia de apă caldă, fie prin racordarea la rețeaua de utilități, fie pur și simplu prin folosirea unor variante alternative. Dacă nu ești adeptul racordării la rețeaua comună de utilități ai putea avea mai multe opțiuni.

Iată mai jos 3 moduri pe care să le iei în considerare pentru a beneficia de apă caldă menajeră:

1. Instalarea unei centrale termice pe gaze naturale – acestea au această posibilitate, fiind astfel foarte facil să transformi apa rece în apa caldă, iar costurile suplimentare nu sunt deloc mari. Ai putea alege această centrală termică Immergas, în condensare, cu boiler incorporat, de o capacitate destul de mare. Acest tip de centrală este gândit atât pentru încălzirea spațiilor casei, cât și pentru realizarea de apă caldă menajeră. Ar fi indicat să iei în considerare dimensiunea spațiilor și mai apoi să cumperi o centrală care să se potrivească nevoilor locuinței tale. Este nevoie ca locuința să fie racordată la rețeaua de gaze naturale.

2. Acest instant apă caldă poate fi considerat o altă variantă la fel de potrivită pentru furnizarea de apă caldă menajeră. Costurile unui astfel de instant nu sunt deloc crescute, iar eficiența este destul de mare. Apa rece este încălzită imediat, iar modul de funcționare este divers. Poate funcționa și pe gaz petrolier lichefiat, are o capacitate de 11 litri/minut cu tiraj natural și astfel apa se poate încălzi imediat. De asemenea, instantul beneficiază de numeroase sisteme de siguranță. Este foarte important să cunoști care sunt nevoile familiei tale și în funcție de acest lucru să alegi un debit potrivit nevoilor tale de consum.

3. Boiler electric – iată o altă variantă potrivită pentru a-ți furniza apă caldă. De obicei, acesta se montează mai ales în cadrul unor locuințe la curte, care nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale. Este foarte potrivit, încălzește apa într-un volum mare de litri, prin conectarea la o sursă de curent electric. Fie că vei alege un boiler electric de 80 litri, fie unul de 100 litri, trebuie să știi că această capacitate îți va ajunge pentru o familie formată din trei, maxim patru membri. De asemenea, dacă casa beneficiază de centrală pe lemne ar trebui să alegi varianta cu serpentină, în timp ce vei face focul în centrală vei putea încălzi la fel de ușor și apa din boiler, fără să mai fie nevoie de conectarea la o sursă de curent electric. Vei face multă economie de energie, reușind astfel să beneficiezi atât de căldură, cât și de apă caldă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *