3 modificări care sporesc confortul și eficiența casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

La un moment dat, începem să considerăm că locuința noastră nu ne mai oferă confort, bucurie și relaxare, asta mai ales dacă a trecut ceva timp de când nu am mai făcut o renovare. Cu toții dorim să beneficiem de o locuință cât mai plăcută, confortabilă și primitoare, unde să ne întoarcem cu drag la finalul unei zile de lucru și unde să ne primim cu încântare prietenii.

Pe măsură ce trece timpul, este adevărat că locuințele noastre încep să se deterioreze pe ici pe colo, la fel și lucrurile pe care le deținem, inclusiv stilul interior. Când începem să observăm semne inevitabile de degradare, cei mai mulți dintre noi suntem gata-gata să cădem într-o capcană, și anume de a scăpa de lucrurile pe care le deținem și de a le înlocui cu altele noi. Totuși, a scăpa de un lucru mai vechi nu este întotdeauna cea mai eficientă modalitate de a ne revigora locuințele. Trebuie să ne gândim că avem nevoie de un anumit buget pentru investițiile mai consistente, plus timp liber pe care să îl petrecem investigând noile produse apărute pe piață, apoi la cumpărături și apoi acasă, realizând efectiv lucrările de renovare. După cum bine ne aducem aminte, părinții și bunicii noștri rareori aruncau lucrurile, ci făceau tot ceea ce le stătea în putință pentru a le repara și pentru a le oferi o nouă viață.

Iată, în cele ce urmează, câteva modificări simple pe care le puteți face acasă pentru a vă bucura de mai multă eficiență și confort:

  1. Aveți grijă de echipamentele de uz casnic. Poate că cele mai costisitoare lucruri pe care le deținem acasă sunt echipamentele electrocasnice. Desigur, apar noi și noi echipamente parcă de la o zi la alta, cu funcții îmbunătățite și cu un design mult mai modern. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să scăpăm de lucrurile pe care le-am cumpărat acum mai mulți ani doar ca să respectăm noile tendințe. În general, este bine să avem grijă de orice aparat electrocasnic, de la un simplu mixer de mână, blender, aspirator și până la mașină de spălat și frigider. Sunt nenumărate lucruri simple pe care le putem face pentru a menține echipamentele de uz casnic în stare excelentă de funcționare în ciuda trecerii timpului. De exemplu, putem folosi acid citric pentru curățarea mașinii de spălat vase, ne putem baza pe oțet pentru a scăpa de calcarul acumulat în fierbător, iar acidul lactic este recomandat pentru curățarea expressorului. Aici puteți afla cum să aveți grijă de mașina de spălat rufe pentru a-i prelungi viața. La rândul său, aparatul de aer condiționat necesită lucrări regulate de curățare și întreținere. Cu alte cuvinte, cheia constă în a avea grijă de lucrurile pe care le deținem și în a preveni lucrările costisitoare de reparații.
  2. Împrospătați stilul amenajării. Din nou, asta nu înseamnă să aruncăm lucrurile pe care le avem, ci mai degrabă să facem mici investiții. Poate fi vorba de o ramă foto, de o pătură în culori plăcute, de o banchetă frumoasă sau de un pantofar simplu și de efect. Aici puteți afla cum să vă amenajați holul, indiferent că locuiți la apartament, la garsonieră sau la casă. Uneori, câteva flori de sezon sunt suficiente pentru ca întreaga locuință să pară mai proaspătă.
  3. Puterea unei locuințe curate. Nimic nu sporește mai mult confortul și eficiența casei noastre decât o curățenie temeinică. Prin urmare, dacă urmează să aveți la dispoziție două zile libere, poate n-ar strica să faceți o curățenie mai amănunțită. Atunci când ștergeți ferestrele, asigurați-vă că se închid foarte bine și că nu intră aer de afară, ceea ce ar crea un mare disconfort în timpul sezonului rece. Dacă aveți parchet din esență de lemn tare, optați pentru curățarea lui cu ceară sau cu puțin ulei de migdale. Uleiul de migdale sau glicerina sunt foarte indicate și dacă ușile de interior sunt mai vechi și scârție. În cele din urmă, calcarul și depunerile de săpun din baie se curăță foarte bine cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Un mop retractabil este foarte util pentru a curăța faianța din baie de sus până jos.

Nu este necesar întotdeauna să apelăm la profesioniști pentru a reda confortul locuinței noastre, cum nu este necesar nici să investim sume generoase de bani în ultimele echipamente apărute pe piață. Mici modificări alături de curățenia frecventă și întreținerea lucrurilor pe care deja le avem sunt suficiente pentru a ne întoarce zi de zi la o casă curată, primitoare și plină de confort.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *