2 pași spre o casă mai curată și mai sănătoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă curată este o casă mai sănătoasă, care ține la distanță nenumărate boli și afecțiuni, susține creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor, în timp ce părinții se bucură de mai multă claritate și productivitate. Uneori, sănătatea și buna dispoziție inundă casa doar deschizând o fereastră, dar ce putem face atunci când afară este frig și nu ne permitem nici măcar să crăpăm puțin fereastra?

Iată, în rândurile care urmează, ce anume putem face pentru a ne bucura de un mediu curat, sănătos și fără riscuri pentru viața tuturor membrilor familiei:

  1. Optați pentru un umidificator. Un umidificator este un dispozitiv grozav care îmbunătățește pe loc nivelul de umiditate din locuință. Dacă vă ustură ochii și nările, aveți piele foarte uscată, suferiți de eczeme și iritații sau dacă aveți nasul înfundat sau sângerări nazale, cel mai probabil nivelul de umiditate din casa dumneavoastră este scăzut. În mod ideal, nivelul de umiditate perfect este situat undeva între 40 și 55%. Un umidificator menține nivelul corespunzător de umiditate, în timp ce alergenii sunt ținuți sub control. Pe de altă parte, dacă aveți mucegai sau pete umede pe pereți, cel mai probabil nivelul de umiditate este prea ridicat, situație în care veți avea nevoie de un dezumidificator.
  2. Investiți în produse care purifică aerul. Se poate discuta despre o serie de produse care au misiunea de a curăța și purifica aerul. Nu este vorba nicidecum despre acele geluri parfumate care maschează mirosurile neplăcute, ci este mai degraba vorba despre acele produse care asigură un aer sănătos pentru a fi respirat. De exemplu, foarte multe purificatoare de aer disponibile în prezent beneficiază de tehnologie avansată și dau dovadă de performanță și eficiență. Pe lângă un purificator de aer, puteți decora locuința și cu unele plante despre care se știe că au darul de a curăța aerul. În funcție de poziția locuinței dumneavoastră, există plante care prosperă în lumina soarelui, așa cum sunt și plante cărora le merge foarte bine la umbră. Aloe Vera, Limba Soacrei, Bamboo și Iedera sau Crinul Păcii sunt doar câteva exemple de plante care acționează ca purificatoare de aer. La rândul lor, lumânările sunt nemaipomenite pentru curățarea aerului, dar nu orice fel de lumânări, ci doar acele lumânări fabricate din soia sau ceară de albine. Foarte multe persoane adoră să ofere casei un aspect primitor aprinzând câteva lumânări, dar lumânările mai ieftine sunt fabricate din parafină din petrol, așa că nu vor face altceva decât să contamineze aerul. În schimb, încercați lumânările din ceară de albine, care aproape că nu emit fum, așa că sunt opțiuni excelente pentru cei care suferă de alergii și astm. Nu în ultimul rând, ori de câte ori doriți să împrospătați culorile pereților, optați pentru varuri și vopsele despre care producătorul a menționat pe etichetă că au un conținut redus sau chiar 0 de VOC, adică de substanțe chimice volatile. 

Într-un final, mențineți curățenia în casă în fiecare zi. Copiii trebuie învățați încă de mici să își scoată pantofii la intrarea în casă, acolo unde puteți așeza o tavă sau un suport pentru încălțăminte care va avea rolul de a colecta toată murdăria, praful, pesticidele și poluanții pe care îi cărăm pe pantofi. Mai apoi, mențineți curate pardoselile, covoarele și mochetele, aspirând de cel puțin două ori pe săptămână și dând cu mopul. La fel de bine, puteți să vă faceți propriile produse de curățare. Detergenții din comerț, la fel ca parfumurile ambientale sunt devastatoare pentru cei care suferă de astm și alergii. Optați pentru produse ecologice, organice, fără parfum. Lămâia, sarea, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente perfecte pentru a face curățenie bec în toată casa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *