10 lucruri pe care le poți prepara la cuptorul cu microunde

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este spațiul în care gătești alimentele preferate, dar și zona în care iei masa alături de persoanele cele mai dragi. Cu toate acestea, timpul petrecut în bucătărie devine din ce în ce mai mic și acest lucru se întâmplă mai ales din cauza orelor petrecute la serviciu. Deși ne place să gătim și să stăm în bucătărie cât mai mult timp posibil, uneori nu prea putem să ne bucurăm de aceste activități minunate, fiind prinși în alte activități. Și uite așa ne folosim de funcțiile electrocasnicelor, creând mici scurtături pentru a ne ușura din ce în ce mai mult munca.

cuptorFie că este vorba despre un cuptor electric incorporabil, precum este acesta, unde să poți prepara o friptură, reglând temperatura și timpul de stat la cuptor, fie că te vei folosi de funcțiile din ce în ce mai numeroase ale cuptorului cu microunde, este bine de știut că electrocasnicele pot deveni ajutoarele tale atunci când trebuie să pregătești rapid cina pentru cei dragi. Cuptorul cu microunde este cunoscut prin prisma funcțiilor sale de încălzire a alimentelor, însă pe zi ce trece funcțiile sale se întrec să ne arate că un astfel de electrocasnic ne poate ușura destul de mult munca.

Iată 10 lucruri pe care le poți prepara la cuptorul cu microunde:

1. Uscarea ierburilor aromatice – obișnuiești să folosești astfel de ierburi aromatice pentru prepararea diverselor alimente? Atunci poate că ar fi bine de știut că un cuptor cu microunde te poate ajuta să le usuci mult mai rapid decât ți-ai imagina, păstrându-le gustul și mirosul la fel de intens.

2. Ouă la microunde – fie că este vorba despre prepararea unei omlete, fie despre gătirea unui ou posat, vei putea face acest lucru cu ajutorul cuptorului cu microunde. Adaugi ingredientele într-o farfurie din ceramică și selectezi butonul care să te ajute să îți duci la îndeplinire rețeta și totul va fi gata cât ai clipi.

3. Mămăliga la microunde – ți-e poftă de o porție de mămăligă, însă nu îți dorești să petreci în bucătărie foarte mult timp? Adaugă mălai, apă, puțin ulei de măsline și puțină sare și introdu totul în cuptorul cu microunde pentru 5 minute. La jumătatea timpului, scoate bolul și amestecă bine mămăliga pentru a nu face cocoloașe.

4. Decojirea roșiilor pentru supă – introdu roșiile în cuptorul cu microunde pentru câteva minute. Vei observa că coaja acestora se va încreți și astfel pot fi decojite cu multă ușurință, fiind numai bune pentru supă sau pentru o anumită mâncare.

5. Prăjește nucile – fie că vrei să le consumi direct, fie ai nevoie de ele pentru prepararea unor prăjituri, nucile pot fi introduse în cuptorul cu microunde pentru a fi prăjite și uscate. Gustul va fi cel pe care îl aștepți.

6. Ceapă fără lacrimi – aproape că nu îți imaginezi cum este să tai ceapa fără să îți curgă o lacrimă. Ei bine, acest lucru se poate. Decojește ceapa și introdu-o în cuptorul cu microunde câteva secunde – circa 30. Mai apoi o poți scoate, o lași să se răcească și o poți tăia, fără griji.

7. Decongelarea produselor alimentare – iată o altă funcție cât se poate de eficientă. Dacă ești în lipsă de timp, poate că ar fi bine să introduci în cuptor acele alimente congelate pe care vrei să le prepari și vei scurta destul de mult timpul de preparare.

8. Topești untul – pentru o prăjitură ai nevoie de unt, așa că dacă nu vrei să folosești aragazul sau plită, adaugă untul într-un bol și introdu-l în cuptorul cu microunde pentru a-l topi. Vei face acest lucru foarte rapid.

9. Decristalizarea mierii – dacă ți se întâmplă ca mierea să se cristalizeze, adaugă mierea într-un vas termorezistent și introdu totul în cuptorul cu microunde, pentru 30-40 secunde. Vei vedea efectul imediat.

10. Dospirea aluatului – orice aluat are nevoie de căldură, așa că ar fi ideal dacă după frământarea ai introduce aluatul în cuptor pentru câteva minute și vei vedea cum va crește rapid. După ce scoți aluatul din cuptor, mai lasă-l puțin să se „liniștească” și apoi poți trece la așezarea acestuia în tăvi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *