Cadoul potrivit pentru partenerul de afaceri

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Întâlnirile de afaceri trebuie pregătite în cel mai mic amănunt, iar uneori cadourile pot fi bine venite și pot fi văzute de către partener ca o recompensă pentru încă o întâlnire de succes. Însă atunci când vine vorba de cadouri corporate, lucrurile sunt puțin dificile pentru că apar diverse întrebări. De unde știi ce cadou este potrivit pentru partenerul tău de afaceri? De unde știi dacă se va bucura de cadoul pe care i l-ai pregătit? Dacă va fi interpretat ca un gest de mituire pentru a conduce întâlnirea către un anumit rezultat? Cadoul potrivit pentru partenerul tău de afaceri există și nu necesită o investiție prea mare.

Cadourile scumpe nu mai sunt la modă

Ceasuri de birou sau ceasuri de mână, suport elegant pentru cărți de vizită, stilouri personalizate, toate acestea erau cadouri corporate destul de des întâlnite anii trecuți. Acum însă, aceste cadouri scumpe și oarecum impersonale nu mai sunt mai modă și nu mai impresionează atât de ușor oamenii de afaceri, deci ai face bine să le eviți, dacă vrei să faci o impresie bună. De ce să investești o sumă mare de bani într-un cadou care poate nu va fi pe placul partenerului tău de afaceri? Desigur, dacă se întâmplă ca partenerul tău de afaceri să fie și cel mai bun prieten al tău și știi că își dorește un anumit obiect de mult timp, poți alege un cadou scump, cu o ocazie deosebită, cum ar fi semnarea unui contract nou.

Cadourile scumpe nu mai sunt la modă, locul lor fiind luat de cele simbolice, care au o anumită însemnătate sau transmit un mesaj potrivit. Astfel de cadouri pot fi dăruite doar dacă îți cunoști partenerul de afaceri și în afara relației profesionale, îi cunoști pasiunile și îl poți surprinde cu un cadou simbolic. Dacă te decizi să oferi un cadou simbolic, asigură-te că partenerul tău de afaceri este genul de persoană care acceptă astfel de cadouri. Există și persoane care consideră unele cadouri mult prea personale, unii văzându-le chiar ca o încălcare a intimității, dacă acestea sunt alese pe baza unor informații pe care în mod normal nu ar trebui să le ai. Și așa ajungem la varianta ideală de cadouri pentru partenerul de afaceri, una simplă, care funcționează de fiecare dată.

Cadourile corporate, soluția de urgență

Dacă ai o întâlnire de afaceri importantă și vrei să îți impresionezi partenerul în vreun fel, soluția cea mai la îndemână și cu care nu poți da greș este un cadou aparent banal, dar potrivit pentru orice situație – un coș cu produse alese în cel mai mic detaliu. O sticlă de vin, praline fine, dulciuri tradiționale, ambalate într-un mod special. Există firme care se ocupă doar cu realizarea acestor coșuri cu bunătăți și îți pot oferi servicii de consultanță pentru a te asigura că acel coș va conține doar produse pe gustul partenerului tău. Astfel de cadouri corporate sunt din ce în ce mai căutate pentru că sunt simple, dar în același timp sofisticate și utile. Majoritatea oamenilor de afaceri au stilouri personalizate și ceasuri de birou scumpe, dar la finalul zilei cu siguranță se vor bucura mai mult de o sticlă de vin fin și câteva dulciuri tradiționale, mai ales dacă vorbim de un partener de afaceri stăin.

Cadoul potrivit nu trebuie să fie întotdeauna scump, ci trebuie să fie util și să aducă o stare de bine celui căruia i-l oferi. Genul acesta de cadouri tip coș cu diverse produse, personalizat, este uneori mult mai apreciat decât orice alt cadou. Cu ajutorul potrivit, din partea unor oameni care știu exact ce să îți recomande, în funcție de informațiile pe care tu le oferi, poți face un cadou care va rămâne mult timp în mintea și papilele gustative ale partenerului tău de afaceri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *