Ai cumpărături de făcut pentru sosirea lui bebe? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere!

Venirea lui bebe înseamnă și multe cheltuieli pentru proaspeții părinți. Aceștia au nevoie ca pe lângă achitarea costurilor de naștere percepute de maternitatea privată să cumpere și numeroase produse de îngrijire, dar și cărucior, scaun auto, scoică, scaun de masă și întreg mobilierul din camera bebelușului.

cumparaturiCumpărăturile sunt în toi încă de dinainte de venirea lui bebe. În ultima perioadă a sarcinii, mama și tatăl copilului ajung în magazine și cumpără tot ceea ce ar avea nevoie bebelușul. Pe de o parte, vor avea în vedere utilarea și mobilarea camerei în care va locui bebelușul, iar pe de altă parte, cei doi vor cumpăra cărucior, scaun de luat masa, hăinuțe multe, alături de scutece de unică folosință, creme și loțiuni. Toate acestea vor sta așezate în camera bebelușului.

Lista de cumpărături este foarte lungă pentru cei doi părinți, așa că ar trebui să dispuneți de sume de bani consistente.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru cumpărăturile de dinaintea sosirii lui bebe:

1. Asigurați-vă că aveți suficienți bani – iată un prim aspect pe care trebui să îl luați în considerare. Dacă dispuneți de un cont bancar ar fi bine să aveți posibilitatea de a verifica sumele de bani existente pe card, cu ajutorul acestor servicii de internet banking. Pe de altă parte, dacă contul este de valută și trebuie să intrați și în aceste rezerve este bine să beneficiați de posibilitatea de a schimba valuta în bani românești cu ajutorul acestui convertor valutar.

2. Planifică cumpărăturile pentru lucrurile cu adevărat importante! Deși lista de cumpărături pentru bebeluș este cu adevărat lungă există posibilitatea ca mama să mai adauge câteva lucruri în coș doar de dragul noului-venit. Trebuie să fiți conștienți că este necesar să fie cumpărate produsele de care bebelușul are mare nevoie în primele zile/săptămâni de viață, urmând ca pe parcurs să se adauge și celelalte lucruri. Dacă bugetul este mare și vă permiteți puteți să adăugați și celelalte cumpărături.

3. Aveți în vedere o rezervă financiară – venirea bebelușului pe lume ar putea veni și cu anumite surprize mai puțin plăcute, de exemplu o problemă de sănătate. De aceea, ar fi bine ca întotdeauna să vă asigurați că aveți rezerve de bani de care să dispuneți ori de câte ori apare o problemă.

4. Cumpărați de sezon – dacă bebelușul s-a născut iarna nu îi cumpărați hăinuțe de vară și invers întrucât acesta va crește repede și îi vor rămâne mici. Ca atare, ar fi bine să luați în calcul doar acele produse adecvate sezonului în care vă aflați. Cu toate că uneori vă imaginați plimbările în parc ca fiind desfășurate doar vara sau primăvara, trebuie să știți că bebelușul are nevoie de ieșiri în aer liber și iarna, chiar dacă mai scurte, așa că vă va fi de folos un cărucior cu care să vă plimbați.

5. Călătoriți – cumpărați un scaun auto! Dacă obișnuiți să călătoriți cu bebelușul ar fi bine să luați în calcul cumpărarea unui scaun auto, astfel încât călătoriile cu mașina să fie sigure. Ați putea opta pentru un sistem 3 în 1, care le va cuprinde pe toate.


Lasă un Comentariu...

*