7 beneficii ale ceaiului de cătină

Starea de sănătate ne preocupă pe fiecare dintre noi. De la mic la mare ne dorim să avem un organism puternic care să facă față oricăror probleme și mai ales virozelor din timpul sezonului rece, afecțiuni extrem de supărătoare pentru oricine.

catinaDe aceea, este nevoie să fim atenți la stilul de viață, cum să fii mereu în formă și la diversele trucuri care te pot ajuta să înfrunți mai ușor orice problemă. Fie că este vorba despre sănătate, fie despre diverse trucuri de frumusețe, ba chiar și despre alegerea unor produse de calitate, precum ar fi un parfum original despre care poți citi aici, trebuie să acorzi multă atenție sursei de informare. Așa aflăm că o mare parte dintre afecțiunile populare se pot trata cu ajutorul unor plante medicinale, cunoscute din cele mai vechi timpuri, iar cătina se numără printre ele.

Ceaiul de cătină are numeroase proprietăți terapeutice, fiind cunoscut încă din cele mai vechi timpuri și folosit de strămoșii noștri mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Aflăm astfel despre cătină că aceasta conține multe vitamine și minerale, precum vitamina, din complexul B, vitamina C, vutamina E, F și P, dar și suficient de mult betacaroten.

Iată mai jos 7 beneficii ale cătinei:

1. Consumă ceaiul de cătină și vei avea un sistem imunitar mai puternic. Conține multă vitamina C, B, dar și fier, potasiu și sodiu, iar toate acestea vor contribui pentru menținerea unui organism mai puternic.

2. Cătina te menține mai tânăr – grație proprietăților sale cu rol antioxidant, aceasta este considerată un bun remediu împotriva îmbătrânirii, contribuind la prevenirea apariției ridurilor și oferindu-i pielii suplețea de altădată.

3. Reduce colesterolul – dacă vei face o cură de ceai de cătină mai mult ca sigur vei avea o circulație a sângelui mai bună, lucru care va contribui la reducerea nivelului de colesterol rău, dar și prevenirea problemelor cardiovasculare.

4. Tratează arsurile și previne apariția eczemelor – am putea spune că o cană de ceai de cătină ar putea fi un aliat bun pentru piele. Tratează orice iritație sau eczemă ar apărea și reușește să vindece mai ușor arsurile pielii.

5. Doboară problemele articulare – are rol analgezic și antiinflamator, astfel că dacă suferi de reumatism ar trebui să ai în vedere acest remediu.

6. Tratează constipația – nu puține sunt persoanele care suferă de constipație, așa că este bine ca în fiecare zi să consumi o cană de ceai de cătină pentru a scăpa de balonare și constipație.

7. Previne apariția cancerului – știm despre cătină că întărește sistemul imunitar, așa că mai mult ca sigur acest lucru va deveni un factor hotărâtor pentru prevenirea și chiar tratarea cancerului. Are un conținut ridicat de antioxidanți, acest lucru reușind să preîntâmpine apariția celulelor canceroase care ne-ar putea afecta.

Cu toate că beneficiile ceaiului de cătină sunt uimitoare, acesta nu trebuie consumat în perioada de sarcină sau alăptare sau dacă suferi de pancreatită, astm bronșic sau diaree acută. În aceste cazuri, cătina ar putea influența și mai mult dezvoltarea bolii sau chiar ar putea influența dezvoltarea bebelușului din burtica mamei.


Lasă un Comentariu...

*