5 sporturi cu care ar fi bine să îți obișnuiești copilul încă de mic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A iubi sportul înseamnă a iubi mișcarea, iar acest lucru conduce către un stil de viață sănătos. Cu cât vei reuși să îți încurajezi copilul spre a practica un sport, cu atât el va fi mai sănătos. De aceea, chiar și atunci când nu vorbim despre un sport de performanță, ar trebui totuși ca orice copil să fie încurajat să încerce. Să încerce să se urce pe bicicletă, pe patine, pe schiuri, să bată mingea, să joace tenis și doar așa, la sfârșit va observa ceea ce îi place și va alege să practice un sport cu mare drag, fără să considera acest lucru o povară, ci o va face doar din plăcere.

schiuriIată mai jos 5 sporturi cu care ar fi bine să îți obișnuiești copilul încă de mic:

1. Sporturile albe sunt extrem de atrăgătoare pentru copii. Dacă iubesc să alunece pe zăpada pufoasă, mai mult ca sigur vor dori să aibă propria sa sanie sau aceste schiuri cu care să facă primele încercări pe pârtie. Pentru a-l determina pe copil să schieze ar fi bine să încerci și tu să iei primele lecții, dacă nu știi cum se practică și doar așa îl vei determina să încerce. Mergeți împreună la cumpărături, luați acel echipament pe care copilul îl dorește, de la schiuri și până la îmbrăcămintea sau încălțămintea potrivită, pe care o poți regăsi aici și mai apoi porniți către pârtie și luați primele lecții de la un antrenor cu o vastă experiență în lucrul cu copii.

2. Înotul face parte din categoria sportului cel mai îndrăgit de cei mici. Ce copil nu iubește orele neîntrerupte de bălăceală? Așa că, încurajează-l să ia lecții de înot și înscrie-l la o școală de înot de unde să poată lua lecții și acolo unde să fie în siguranță. Înotul este un sport cât se poate de sănătos. Îi întărește imunitatea copilului și aproape că va scăpa de problemele respiratorii pe care le avea mai înainte. Adio răceli, ar putea spune instructorii de înot, odată cu primele lecții.

3. Baschetul reprezintă o soluție pentru băieți, în mod deosebit, dar și un mod optim de a face mișcare. Strategiile învățate în timpul jocului, dar și coordonarea reprezintă câteva lucruri pe care copiii și le vor însuși destul de ușor. De asemenea, baschetul întărește imunitatea organismului.

4. Ciclismul sau mai bine spus mersul pe bicicletă reprezintă o bună modalitate de a te menține sănătos. De aceea, copiii trebuiesc încurajați să încerce să se urce pe bicicletă încă de mici. Și puțini sunt acei copii care refuză să încerce bicicleta, cei mai mulți dorind să o aibă încă de la cele mai mici vârste. Este și o bună modalitate de a vă plimba prin parc împreună.

5. Tenisul reprezintă un sport individual, dar foarte frumos. Copiii ce sunt înscriși la orele de tenis vor reuși să se coordoneze mai bine, vor ști cum să ia deciziile cele mai bune pentru ei și vor face multă, multă mișcare. Tenisul este considerat un sport scump, însă recompensele, în caz de performanță sunt pe măsură. Pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, tenisul este îndrăgit de copiii de toate vârstele.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *