5 sfaturi pentru pescarii începători de crap

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pescuitul sportiv de crap este o activitate pe cât de relaxantă și distractivă pe atât de complexă. Mai ales dacă sunteți pescari începători, pescuitul de crap poate fi destul de înșelător. Cu ajutorul unor tehnici potrivite, a unor informații mai puțin știute și a echipamentului de pescuit corespunzător, puteți prinde crap exact ca un pescar profesionist.

Iată câteva sfaturi pentru pescarii amatori de crap:

  1. Răbdarea este o virtute. Răbdarea este prima cheia a succesului când vine vorba de pescuitul de crap, așa că nu plecați la drum fără un scaun pescuit confortabil. După cum probabil știți deja, crapul este complicat și știe foarte bine cum să se joace cu momeala și cum să păcălească pescarul. Așa că ignorați alarmele false și nu scoateți niciodată cârligul prea devreme din apă. Aceasta este o greșeală comună pe care o comit majoritatea pescarilor amatori. Prin urmare, nu vă entuziasmați prea tare până când crapul nu apucă complet momela. Permiteți crapului să apuce pe deplin momeala, doar așa puteți spune că ați agățat cu succes un crap.
  2. Mergeți la pescuit în cea mai potrivită perioadă. În ceea ce privește perioada cea mai potrivită pentru a prinde crap, vă pot fi de folos unele sonare pescuit profesioniste. În mod normal, crapul este cel mai disponibil și cel mai activ în timpul verii, când se află în căutare de hrană. Crapul se hrănește dimineața devreme și după-amiaza târziu. Iazurile, lacurile și râurile sunt cele mai bune locuri de pescuit crap. Mai trebuie să știți că această specie de pește este adeptă a vântului, așa că puteți bănui eventualele mișcări ale crapului în funcție de semnele de la suprafața apei.
  3. Optați pentru cea mai bună mulinetă. Cei mai mulți pescari de crap prind crapi cu greutatea cuprinsă între 5-30 de kilograme. Așadar, dacă doriți cu adevărat să prindeți un pește mare, atunci aveți nevoie de cel mai calitativ echipament de pescuit, care poate face față cu ușurință unui crap mare. Doar cu ajutorul uneltelor de pescuit potrivite puteți detecta chiar și cele mai mici vibrații, puteți prinde capturi mari și le puteți aduce la mal. Nimic nu contează mai mult ca echipamentele de pescuit, mai ales că se știe despre crap că este lent și destul de anevoios de prins.
  4. Momeala joacă un rol important. Este poate la fel de importantă precum restul echipamentului de pescuit. Partea bună este că nu trebuie să cheltuiți cine știe ce sume mari, întrucât momelile cele mai eficiente sunt și cele mai ieftine. Puteți prinde crap folosind drept momeală boabe de porumb, viermi, melci și greieri. Desigur, aceste momeli ieftine nu funcționează pentru toate speciile de pește sau pentru tot crapul dintr-o baltă. Alternativ, puteți folosi și momeala artificială, mai ales dacă pescuiți în ape mai puțin adânci. Momeli artificiale care funcționează cu succes sunt muștele artificiale sau viermii din plastic.
  5. Cum aduceți captura la mal. Degeaba vă echipați cu tot felul de unelte de pescuit și cu momeli variate, dacă nu știți cum trebuie să aduceți un crap la mal. Desigur, aici contează foarte mult câtă experiență aveți. Practica își va spune cuvântul, așa că după mai multe partide de pescuit, veți fi un expert în a aduce crapul la mal. Cel mai indicat este să țineți undița cât mai sus și să vă concentrați asupra peștelui, astfel încât să nu îl pierdeți nicio secundă din vedere. Totuși, încercați să fiți liniștiți și să nu folosiți prea multă forță, deoarece crapul poate oricând să smulgă cârligul cu gura sa subțire și precisă. Mai degrabă, pentru a vă ușura munca, lăsați crapul să se lupte împotriva voastră, cât să îi dați impresia că are situația sub control. Este bine să aveți o plasă de pescuit la îndemână, pe măsură ce aduceți crapul la mal sau la barcă. Multor pescari amatori li se întâmplă să reușească să aducă crapul la mal, dar să îl piardă acolo tocmai pentru că nu au fost bine pregătiți.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *