5 sfaturi pentru o ședință foto de familie reușită

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 


Atunci când vrei să realizezi o ședință foto de familie, trebuie să știi că o astfel de inițiativă nu este deloc un proces simplu. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, este necesar ca atât fotograful, cât și tu și familia ta, să fiți pregătiți pentru eforturile implicate de o sesiune foto de ale cărei rezultate să puteți fi mândri. Dacă sfaturile tehnice îți vor fi oferite de către fotograf, noi îți prezentăm o serie de recomandări utile și foarte ușor de pus în practică.

1. Zâmbiți!

Una dintre erorile pe care foarte mulți părinți le fac în timpul ședințelor foto de familie este să ceară fotografului să le solicite copiilor zâmbete. Acest mod de a proceda va conduce doar la forțarea unor reacții care nu vor fi naturale și care nu vor arăta deloc bine în imagini. Desigur că zâmbetele sunt plăcute și ele trebuie să-și găsească locul în cadrul fotografiilor tale de familie, mai ales dacă vă bucurați de o dantură frumoasă. În cazul în care dorești să faci ajustări în această privință, trebuie să știi că implantul dentar Sky Fast&Fixed se realizează într-o singură ședință. Pentru ca tabloul să fie unul reușit, naturalețea este esențială. Discutați despre amintiri amuzante, fă-ți copii să râdă prin glume despre care știi că le plac, ori lasă-l pe fotograf să interacționeze cu ei și să le stârnească reacțiile dorite. Experiența își va spune cuvântul, iar pozele vor fi, cu siguranță, unele de care să fiți cu toții mândri și pe care să le apreciați și peste ani.

2. Purtați ținute confortabile, dar adecvate ocaziei

Ținuta abordată este esențială pentru o ședință foto reușită. Chiar dacă hainele pe care tu și familia ta le purtați trebuie să fie confortabile și să nu vă agaseze în vreun fel, este recomandat totuși să păstrați un aspect ordonat și în concordanță cu tema ședinței foto. Având în vedere că fotografiile îți vor rămâne drept amintiri timp de mulți ani, aspectul este esențial, pentru că vei vrea să le privești cu plăcere. În același timp, confortul asigurat de vestimentație vă va încuraja să adoptați o atitudine naturală, prielnică unor fotografii de calitate.

3. Odihniți-vă bine cu o seară înainte

Pentru o ședință foto reușită, este nevoie ca energia tuturor participanților să fie la cote ridicate. Lipsa de energie produce încordare și descurajează răbdarea, ceea ce nu poate decât să afecteze calitatea fotografiilor. Tocmai de aceea, este recomandat ca somnul din seara de dinaintea ședinței foto să fie unul odihnitor, iar aceasta nu trebuie să aibă loc la ore la care copiii dorm, de obicei. De asemenea, nivelul optim de energie al participanților la o ședință foto este susținut și de o alimentație bine programată. Nu planifica masa pentru după eveniment.

4. Distrați-vă!

Înainte de toate, o ședință foto este o oportunitate de a petrece timp de calitate cu familia ta și de a vă simți bine împreună. Încordarea trebuie să lipsească, iar buna dispoziție să domine. Glumiți, simțiți-vă în largul vostru, fiți voi înșivă, pentru că asta veți dori să vedeți peste ani, când veți admira fotografiile.

5. Nu vă uitați tot timpul la cameră

Cele mai bune fotografii de familie sunt cele în care oamenii interacționează între ei și nu se uită fix în cameră. Imaginile surprinse ar trebui să redea dragostea din sânul familiei și iubirea dintre membrii acesteia, pentru că aceleași emoții le vei simți și când vei privi fotografiile. Ședința foto nu trebuie tratată ca o obligație sau o sarcină ce trebuie dusă la bun sfârșit, ci este o oportunitate de a vă simți bine împreună, ca familie, și de a surprinde căldura și dragostea care vă unesc.

Zâmbetul natural, buna dispoziție, energia și dragostea sunt elementele care garantează o ședință foto reușită, iar aceste elemente nu ar trebui să lipsească nici din sesiunea pe care o desfășori alături de familia ta.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/photographer-camera-photo-photos-428388/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com