5 motive să-l înveți pe cel mic să meargă cu bicicleta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În copilărie, cei mici își formează nu doar gusturile ci și stilul de viață. Motiv pentru care e binevenit ca părinții să le cultive copiilor dragostea pentru sport și pentru un mod de viață sănătos. Descoperă 5 motive să-l înveți pe cel mic să meargă cu bicicleta și bucurați-vă împreună de noi aventuri.

Ciclismul sau mersul pe bicicletă a fost recunoscut, unanim, drept modalitate excelentă de a menține tonusul muscular și o sănătate de fier. Când vine vorba de copii, acest sport este cu atât mai recomandat cu cât se numără pe lista activităților cu cel mai redus impact asupra corpului. Cu alte cuvinte, ciclismul forțează mai puțin organismul și este asociat cu mai puține accidente și vătămări corporale, în comparație cu alte exerciții fizice. Mai sunt alte cel puțin 5 motive să-l înveți pe cel mic să meargă cu bicicleta. Iată care sunt ele:

  1. Mersul pe bicicletă menține copiii activi. Cadrele medicale recomandă copiilor, pentru menținerea sănătății, practicarea a cel puțin o oră de activitate fizică riguroasă pe zi. Cu toate acestea, statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare. Actualmente, România se confruntă cu tot mai multe cazuri de copii sedentari și obezi, numărul acestora crescând de 10 ori în ultimele patru decenii. Mersul pe bicicletă îl poate ajuta pe copilul tău să ducă un mod de viață sănătos și să renunțe la calculator/TV în favoarea unei activități în aer liber. Încurajează-l să persevereze, dăruindu-i o pereche de ochelari pentru bicicliști, care-l vor face să se simtă ca un adevărat profesionist.
  2. Mersul pe bicicletă este benefic pentru cogniție și sănătatea mentală a copilului. Cercetările au scos la iveală că elevii care merg cu bicicleta la școală sunt mai concentrați și mai dispuși să învețe lucruri noi, în comparație cu cei care sunt aduși cu mașina/autobuzul. Totodată, mersul regulat pe bicicletă contribuie la ameliorarea stării de spirit și la apariția senzației de fericire, oferind nenumărate oportunități de interacțiune socială. Dacă cel mic se teme încă de bicicletă sau nu-și menține bine echilibrul, nu-i nimic. Poți oricând să-i cumperi o tricicletă sau o trotinetă, precum cele de aici, pentru a se antrena și a prinde gustul sportului.
  3. Mersul pe bicicletă e o alternativă ecologică de transport și-l poate învăța pe cel mic ce înseamnă să fii responsabil. Ciclismul va aduce nu doar beneficii pe termen lung mediului înconjurător, ci-l va învăța pe copilul tău mai multe despre ecologie și grija care trebuie acordată mediului înconjurător. În plus, mai puțină poluare și trafic înseamnă comunități eco, mai sănătoase și mai puțin stresante pentru traiul zilnic.
  4. Mersul pe bicicletă este o activitate care poate fi practicată de întreaga familie, consolidând relația părinte-copil. Fiind un sport accesibil și practicabil la orice vârstă, ciclismul te poate ajuta să te apropii de copilul tău. Astfel, ai șansa să petreci timp de calitate în preajma lui. Iar în pauzele de odihnă, poți afla ce gândește, cu ce probleme se confruntă, care sunt aspirațiile și planurile sale de viitor etc.
  5. Mersul pe bicicletă menține buna dispoziție. Președintele american John F. Kennedy a menționat, la un moment dat, că nimic nu se compară cu plăcerea de a merge pe bicicletă. Scriitorul rus Lev Tolstoi a decis să învețe să meargă pe bicicletă la 67 de ani, sperând astfel să-și aline durerile sufletești. Cele două exemple sugerează clar că mersul pe bicicletă poate fi, la orice vârstă, o metodă bună de a evada din cotidian și de probleme, în căutarea unor noi zâmbete și experiențe.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *