5 lucruri de care ai nevoie în momentul în care adopți o pisică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Adopția unei pisici, ca în cazul oricărui animal de companie ce se alătură familiei, vine cu o serie de responsabilități. Dacă te-ai hotărât să iei acasă o pisicuță, ar trebui să știi că această mutare trebuie pregătită înainte, pentru a te asigura că în momentul în care va ajunge în noua casă, va avea la dispoziție lucrurile de care are nevoie. Există un minim necesare de care orice pisică are nevoie într-o casă, iar aceste lucruri pot fi cumpărate dintr-un magazin de specialitate sau dintr-un pet shop online.

Vase pentru mâncare și apă

Vasele pentru mâncare și apă trebuie să se afle din primul moment în noua casă a pisicii pentru o adaptare cât mai ușoară. Este indicat să achiziționezi vase speciale de hrană pentru animale, din oțel inoxidabil sau ceramică, acestea fiind cele recomandate de medicii veterinari. Vasele din plastic nu reprezintă întotdeauna o opțiune bună pentru că pisicile pot dezvolta iritații în zona bărbiei de la acest material. Mai mult decât atât, plasticul se zgârie ușor și poate să devină un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, deci ar fi bine să le eviți.

Litieră și așternut pentru pisică

Pisicile care vor fi crescute exclusiv în casă, și nu numai, vor avea nevoie de o litieră sau de o cutie cu nisip, la care să aibă acces oricând. Litiera este esențială și trebuie să se afle în casă din primul moment în care ai adus pisica acasă pentru a se putea obișnui cât mai repede cu ea. Este indicat să cumperi o litieră cu pereți mai înalți, mai ales dacă ești genul de persoană care ține la curățenie, pentru că pisicile au obiceiul de a arunca cu nisip în dorința lor de a acoperi. Bineînțeles, pe lângă litieră, vei avea nevoie și de așternut pentru pisici.

Cutie pentru transport

Spuneam la început că adopția unei pisici vine și cu o serie de responsabilități, iar printre ele se numără și vizitele la veterinar. Pentru aceste vizite, dar și pentru alte plimbări, vei avea nevoie de o cutie sau o geantă de transport. Atunci când alegi cutia pentru transport, asigură-te că aceasta este potrivită pentru mărimea pisicii tale și îi va asigura tot confortul necesar. De altfel, în timpul călătoriilor cu mașina personală sau cu alte mijloace de transport (tren, autobuz, avion), cușca de transport este obligatorie.

Jucării pentru pisici

Acomodarea cu o casă nouă poate fi dificilă pentru anumite pisici, iar jucăriile pot ajuta în acest sens. Mai mult decât atât, legăturile dintre pisică și restul membrilor familiei pot fi create prin joacă. Jucăriile de tip undiță, mingiuțele sau șoriceii sunt jucăriile preferate ale pisicilor, însă în pet shop-uri vei fgăsi și diverse căsuțe sau construcțiile de joacă pentru pisici, ideale pentru momentele în care vei pleca de acasă și pisica va rămâne singură.

Mâncarea umedă și uscată

Am lăsat la final lucrul cel mai important. Dacă jucăriile sau cutia de transport mai pot aștepta, mâncarea trebuie neapărat să fie pregătită pentru momentul în care pisica va ajunge în noua casă. Mâncarea umedă și cea uscată va fi aleasă în funcție de pisică. Spre exemplu, puii de pisică au nevoie de mai multe grăsimi și proteine în dieta lor, tocmai din acest motiv, ei au nevoie de mai multă mâncare umedă cu un conținut mare de proteine, grăsimi, dar și vitamine. Pisicile adulte au nevoie atât de mâncare umedă, cât și de mâncare uscată, într-o proporție echilibrată. Despre gusturile și aromele preferate ale pisicii îți vei da seama pe parcurs. Până atunci, nu îți va rămâne decât să experimentezi.

Așa că, înainte de a aduce acasă noul membru al familiei, mergi într-un magazin pentru animale sau comandă dintr-un pet shop online lucrurile de care ai nevoie pentru a te asigura că ai pășit cu dreptul în această aventură alături de un animal de companie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *