5 idei de activități outdoor pe care le puteți practica alături de toată familia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu puțini sunt cei care consideră că toate aventurile se sfârșesc în momentul în care apar copiii. Totuși, o aventură nu trebuie să fie numaidecât o experiență epică, o singură dată pe an. Nu trebuie să ajungeți la căpătul lumii, nu trebuie să urcați Everestul și nu trebuie să campați în Alaska pentru a putea spune că ați avut parte de aventura vieții.

O aventură poate fi orice ocazie când faceți ceva nou, ceva ce întotdeauna v-ați dorit să încercați, dar niciodată nu ați găsit timpul sau nu ați avut energia necesară. Frumusețea unei aventuri este că puteți găsi oriunde oportunități de a vă distra de minune alături de întreaga familie.

Iată mai jos doar câteva idei de activități în aer liber pe care le puteți practica alături de întreaga familie, de la cel mai mic până la cel mai mare.

  1. Plimbări pe biciclete. Aceasta este o activitate pe care o puteți face cu toți membrii familiei și care nu necesită întotdeauna o planificare foarte amănunțită. Cel mai bine este să achiziționați și să echipați corespunzător bicicletele tuturor participanților la aventură, dar n-ar strica să aveți în rucsac și câteva instrumente pentru eventualele reparații. Plimbările pe biciclete pot fi cât de scurte sau lungi vă doriți, relaxante sau, dimpotrivă, foarte solicitante.
  2. Mountain biking. Ciclismul montan nu-și pierde niciodată popularitatea. Este cu adevărat o aventură care poate include peisaje de o rară frumusețe, trasee dificile, emoții peste emoții și, cel mai important, amintiri grozave și timp de calitate petrecut alături de întreaga familie. Aveți nevoie doar de biciclete MTB, de energie și de mult chef de aventură. Îndreptați-vă spre munți, iar de acolo aventurați-vă în tot felul de trasee. Există dealuri, cărări și poteci pentru toți, de la începători până la avansați, așa că profitați din plin de timpul pe care îl aveți la dispoziție.
  3. Mergeți în camping. Campingul este întotdeauna o aventură minunată, indiferent dacă o veți face singur, cu prietenii sau cu întreaga familie. Desigur, distracția este garantată dacă veți merge cu toată familia, cu cei mici, dar și cu prieteni care, la rândul lor, au copii. Campingul poate fi cât de confortabil sau inconfortabil vă doriți, în funcție de locul de campare și de lucrurile pe care le împachetați. Vara este anotimpul perfect pentru camping, dar cu echipamentele potrivite, puteți campa în orice anotimp.
  4. Urcați pe munte. Aceasta este o activitate pe care e cel mai bine să o planificați vara. Fiecare zonă din țara noastră are în apropiere un munte. Fie că vă îndreptați spre Ceahlău, spre Prahova sau spre Făgărași, distracția împreună cu toată familia este garantată. La fel de bine puteți să vă alăturați unui grup de alpinism și să stabiliți următoarele obiective pe care doriți să le realizați în viitorul apropiat sau în anul viitor. În funcție de cât de dificil este traseul, este posibil să fie nevoie să vă antrenați mai mult. Bineînțeles, dacă cei mici nu au mai urcat niciodată pe munte, primul traseu trebuie să fie mai scurt și mai ușor.
  5. Mergeți la cules de ciuperci. Culesul ciupercilor este un soi de combinație între drumeție și vânătoare. Pe de o parte, vă veți plimba și vă veți cățăra, iar pe de altă parte veți cerceta orice petic de pădure. Și oricum, ori de câte ori obțineți hrană prin forțe proprii, mâncarea va fi cu atât mai delicioasă. Totuși, este foarte important să știți cum să deosebiți ciupercile bune de cele otrăvitoare, așa că cel mai bine este să îi inițiați pe cei mici și să aveți la îndemână o carte despre identificarea ciupercilor.

În concluzie, o aventură în aer liber nu este despre a face cel mai nebunesc lucru cu putință sau despre a aduna o grămadă de aprecieri pe rețelele de socializare. Este vorba despre ceva ce nu ați mai făcut niciodată individual sau ca familie sau ceva ce nu reușiți să faceți foarte des. Cu alte cuvinte, o aventură înseamnă a ieși din zona de confort. Indiferent de activitatea pe care o planificați împreună cu toată familia, ceea ce contează cel mai mult este să vă bucurați de călătorie, acolo unde se află toată aventura.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *