5 idei ca să te transformi într-o supermămică

Mai înainte de a deveni mămică trebuie să iei în considerare tot ceea ce va fi diferit de aici înainte în viața ta și mai ales să încerci să îți asumi cea mai mare responsabilitate – creșterea copilului tău.

Cu toate acestea, multe mămici se tem că nu vor ști cum să gestioneze atât de bine situația încât să aibă timp de copilul lor și în acelaști timp nu vor cunoaște nici cum anume vor trebui să se poarte pentru ca viața lor să nu fie de tot schimbată.

De aceea, am pregătit 5 idei care să te ajute să te transformi într-o supermămică, în marea ta încercare:

1. Nu schimba absolut tot din viața ta, ci încearcă să păstrezi ceea ce îți făcea bine mai înainte de a aduce pe lume bebelușul. Acesta este un prim sfat foarte important pentru tine și pentru toți cei din familia ta. Dacă te gândești că absolut tot timpul tău trebuie să fie al lui bebe, de această dată nu vei face decât o mare greșeală, bebelușul având astfel de-a face cu o mamă puțin stresată și uneori supărată. De exemplu, dacă te relaxezi la cumpărături, fă în continuare acest lucru, iar atunci când bebelușul este mic ai putea să comanzi un cardigan, precum este acesta sau o fustă viu colorată, pe care o poți regăsi aici, chiar din mediul online. De asemenea, dacă iubești cosmetica, menține programările pe mai departe, dincolo de nașterea bebelușului întrucât mai mult ca sigur te vei simți minunat. În acest mod, vei fi o mămică relaxată, gata întotdeauna să găsească cele mai potrivite soluții pentru bebelușul său.

2. Cere ajutorul celor dragi, mai ales la început. Dacă bebelușul este prea mic sau de-abia ai venit acasă de la maternitate, atunci este timpul să ceri ajutorul celor dragi la curățenie sau la prepararea mâncării. Aceste lucruri te vor ajuta destul de mult, iar tu vei reuși să îți dedici aproape tot timpul puiului tău. Nu te transforma într-o mamă care să facă absolut totul întrucât nu vei face altceva decât să te obosești foarte tare.

3. Comunică cu copilul tău, încă din prima clipă! În acest mod vei cunoaște absolut tot ceea ce se petrece cu el, vei ști care îi sunt nevoile, de ce este supărat, de ce plânge și mai ales vei reuși să găsești o soluție potrivită pentru el. Cu cât vei sta mai mult în preajma sa, cu atât vei ști ce anume ai de făcut. Relația mamă/copil este una specială, așa că este bine să nu ratezi niciun moment din aceste clipe frumoase și întotdeauna va trebui să încerci să găsești soluțiile cele mai bune la problemele sale. De asemenea, prin comunicare vă veți apropia și mai mult, iar acest lucru nu este decât un mare plus.

4. Joacă-te cu copilul tău! Încă din primele clipe este bine să te joci cu cel mic întrucât doar așa veți deveni cei mai buni prieteni. Fie că vei folosi o jucărie, fie că veți juca un joc drag al copilăriei, toate aceste lucruri te vor transforma în ochii copilului tău într-o supermămică. De aceea, este bine să încerci cât mai multe strategii de acest fel și astfel veți deveni cei mai fericiți.

5. Citește-i povești înainte de culcare! Iată un alt truc al unei mămici model. Este bine ca mai înainte de culcare să încerci să îi citești povești dragi, să îl adormi auzindu-ți glasul și astfel se va ști în siguranță. Mai înainte de culcare este un bun prilej pentru a relata anumite întâmplări de peste zi și pentru a găsi cele mai potrivite soluții.


Lasă un Comentariu...

*